Introductie

Heel erg groot is recreatiegebied Stroombroek niet. Maar toch is er ontzettend veel te beleven. Te veel eigenlijk voor een dag. En daarom is het goed te weten dat je er ook kunt overnachten. In de voormalige zandafgraving even ten zuiden van de Gelderse stad Doetinchem, de hoofdstad van de prachtige Achterhoek, kun je waterskiën en wakeboarden, steile wand klimmen, zonnen op het zandstrand, relaxen op de loungebanken van het paviljoen, spelen op een speelboot en in een echt kasteel, uren ravotten in speelcentrum Land van Jan Klaassen en natuurlijk ook gewoon zwemmen. Oh ja, er is ook nog een heerlijk saunacomplex.

Ga naar de website van Recreatiegebied Stroombroek

Historie en populariteit

Stroombroek is een voormalige zandafgraving. Nadat de zandafgraving zijn oorspronkelijke functie kwijt raakte, werd het gebied herontwikkeld tot recreatiegebied. En daarbij zijn de heren en dames ontwikkelaars niet over een nacht ijs gegaan. Resultaat is een multifunctioneel recreatiegebied waar werkelijk iedereen aan zijn trekken kan komen.

Locatie

Stroombroek ligt even ten zuiden van Doetinchem. Dit deel van Nederland staat bekend als een van de mooiste streken van ons land. Niet voor niets dat deze regio zich dan ook mag verheugen op enorme toeristische belangstelling, vooral van fiets- en wandeltoeristen. Even ten zuiden van Stroombroek begint het Montferland, met zijn lichte glooiing een heerlijk gebied om per fiets te ontdekken. Ook een aanrader is het kasteel Slangenburg in Doetinchem, dat terecht is opgenomen in de top 100 van Nederlandse monumenten op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Programma / activiteiten

Zoals gezegd zijn er voldoende activiteiten te beleven op Stroombroek. De meest bijzondere is wellicht de langste waterski en wakeboard baan van Nederland. Een plek voor echte actie. En ben je zelf meer van passieve actie dan biedt het terras van het paviljoen uitkomst. Want vanaf dit terras heb je perfect uitzicht over de baan en kun je onder het genot van een drankje en een hapje kijken hoe anderen het er van af brengen.

Stats & tags


Braamt, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Recreatiegebieden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling