Introductie

Tussen de Gelderse plaatsen Westervoort en Duiven, onder de rook van Arnhem, ligt het Horsterpark. Het Horsterpark is een bijzonder recreatiegebied met veel mogelijkheden. Zo is er een kinderboerderij, kunnen kinderen lekker ravotten in het speelbos en kan er lekker genoten worden van een drankje in het paviljoen, dat is uitgerust met een heerlijk terras aan het water vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het gebied. Daarnaast zijn er diverse wandel- en fietspaden uitgezet. Wat betreft de fietsroutes is het ook het vermelden waard dat het Horsterpark is aangesloten op het zeer uitgebreide netwerk van toeristische overstappunten. Met andere woorden, je parkeert de auto, laadt de fiets af en vervolgt je weg over een van de vele uitgezette fietsroutes die dit punt aandoen. Twee bekende en veel gefietste routes zijn de kunstroute Duiven en de kunstroute Westervoort, respectievelijk 19 en 17 kilometer lang.

Ga naar de website van Recreatiegebied Horsterpark

Historie en populariteit

Het 58 hectare grote Horsterpark bestaat al een tijdje, maar pas sinds 2006 in zijn huidige vorm. In dat jaar zijn de kinderboerderij, het paviljoen en een evenementenpodium gebouwd. Bijzonder is dat al deze locaties in slechts een weekend zijn opgetrokken. Dit weekend, het eerste weekend van september, staat in de volksmond dan ook bekend als ‘operatie Hosterpark’.

Locatie

Zoals gezegd is fietsen een bijzonder geliefd tijdverdrijf in het Horsterpark. Maar ook ver buiten het park kan heerlijk gefietst worden. De uiterwaarden en de dijken van de Rijn, de Waal en de IJssel, die hier alle drie op een steenworp van elkaar afliggen, lenen zich uitstekend voor een mooie fietstocht. Maar ook het naburige Arnhem is het bezoeken waard. En dan vooral een van de populaire dagattracties die de stad rijk is. Het Nederlands Openluchtmuseum geeft een mooi beeld van ons land en zijn bewoners door de eeuwen heen. Dierenliefhebbers kunnen terecht bij Burgers’ Zoo, dat met 1,5 miljoen bezoekers per jaar de best bezochte attractie van Gelderland is. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de Posbank of Nationaal Park de Hoge Veluwe en kunstminnend Nederland loopt de deur plat bij het Kröller-Müller Museum, dat onder andere een bijzondere collectie schilderijen van Vincent van Gogh in zijn bezit heeft.

Programma / activiteiten

Binnen het Horsterpark bevindt zich een zogenaamd ‘leerbos’. In dit leerbos staat een groot aantal inheemse boomsoorten geplant voorzien van bordjes met allerhande informatie. Leuk en leerzaam.

Stats & tags


Duiven, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Recreatiegebieden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling