Introductie

Recreatiegebied De Nevelhorst is een klein, intiem en gezellig gebied waar bezoekers met het hele gezin een heerlijke dag uit kunnen beleven. Het gebied bestaat uit speel- en ligweiden, een strandgedeelte en het water biedt tal mogelijkheden zoals zwemmen, kanoën en vissen. De Nevelhorst is tevens een mooi begin- of rustpunt voor een wandeling of fietstochtje. De natuur rondom het recreatiegebied biedt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Er lopen dan ook vele gemarkeerde wandel- en fietsroutes door het recreatieschap. Bovendien kan men hier ook goed paardrijden. Bezoekers kunnen zodoende het hele jaar door lekker ontspannen of juist actief bezig zijn in Recreatiegebied De Nevelhorst.

Ga naar de website van Recreatiegebied De Nevelhorst

Historie en populariteit

De plas in Recreatiegebied De Nevelhorst werd gegraven in 1941 in verband met de beoogde aanleg van de snelweg A12. In 1973 werden in het buitengebied, in het kader van de ruilverkaveling Bevermeer, de voorzieningen aangelegd en in 1987-1988 werden de ligweiden en het huidige strand aangelegd. Hiermee werd de plas overgedragen aan het Recreatieschap. Het Recreatiegebied De Nevelhorst trekt jaarlijks vele bezoekers. Van dagjesmensen, gezinnen en groepen tot aan natuurliefhebbers en toeristen uit binnen- en buitenland.

Locatie

Recreatiegebied De Nevelhorst is gelegen in de Nederlandse plaats Didam, gemeente Montferland in de provincie Gelderland. Wie met eigen vervoer komt, treft tussen de plaatsen Didam en Zevenaar De Nevelhorst aan. Men kan hier gratis parkeren.

Programma / activiteiten

Recreatiegebied De Nevelhorst bestaat onder meer uit een zwemvijver met een ondiep en diep gedeelte, gemarkeerd met een drijflijn. Er zijn duikplatforms aangebracht om het zwemplezier nog meer te vergroten. Op speciale plekken zijn vissteigers gerealiseerd voor iedereen die graag een hengeltje uitgooit. Bezoekers kunnen ook zelf een rustig plekje zoeken, zolang ze maar niet vanaf de stranden gaan vissen.

Op het strand bij De Nevelhorst bevindt zich een kiosk. Deze voorziet in de zomermaanden bij goed weer de bezoekers van een hapje en een drankje. Op de speelweiden staan verspreid diverse speeltoestellen opgesteld en in de omgeving kan men heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden. Ook de hond is welkom, mits hun baasjes zich wel aan de gestelde regels houden.

De Nevelhorst is tevens een uitstekende locatie voor tal van evenementen. Gasten kunnen hier sporttoernooien organiseren, tentenshows, outdooractiviteiten, braderieën, Nieuwjaarsduiken of met een groep gaan kamperen. Ook kan er gekozen worden voor compleet verzorgde arrangementen op Recreatiegebied De Nevelhorst. Gemak alom!

Stats & tags


Didam, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Recreatiegebieden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling