Introductie

Liefhebbers van mondiale kunst en cultuur kunnen hun hart ophalen bij Rasa in Utrecht. Met ruim honderd concerten, theater- en dansvoorstellingen, literaire evenementen en dansavonden per jaar is dit het wereldculturencentrum bij uitstek. Het woord Rasa komt uit het Sanskrit en duidt op de ervaring die de toeschouwer ondergaat wanneer hij of zij wordt blootgesteld aan de emoties die de kunstenaar tot uiting probeert te brengen. In totaal worden er onderscheid gemaakt in tien Rasa’s, die variëren van erotisch en romantisch tot toewijding en trouw.

Ga naar de website van RASA Muziek en Dans

Historie en populariteit

Rasa opende op 10 oktober 1970 voor het eerst de deuren. Twee jaar later verhuisde het toen nog als jongerencentrum te boek staande podium naar de huidige locatie aan de Pauwstraat. In de loop der jaren ontwikkelde het centrum zich steeds meer in de richting van politiek en educatie. Eind jaren tachtig groeit Rasa uit tot een intercultureel podium en rond het midden van de jaren 90 wordt de huidige koers ingezet.

Locatie

Wereldculturencentrum Rasa zit aan de Pauwstraat in het centrum van Utrecht. Wie hier een concert op een mooie zomeravond bezoekt kan na afloop nog heerlijk nagenieten in het geroezemoes van de vele Utrechtse werfterrasjes. Maar ook in de koude wintermaanden valt er na afloop van een concert, theatervoorstelling of een ander cultureel evenement natuurlijk voldoende te beleven in de prachtige en bovenal bijzonder gezellige Utrechtse binnenstad.

Programma / activiteiten

Zoals je het van een wereldculturencentrum mag verwachten is de programmering zeer breed. Van Spaanse Flamenco en hedendaagse dans van een Braziliaanse choreograaf tot traditioneel Chinees poppentheater en Arabische dichters die voordragen uit eigen werk. Zowel gerenommeerde kunstenaars als aanstormend talent maken hun opwachten op de bühne van Rasa. En zo kan het gebeuren dat de vaste bezoeker binnen een maand getrakteerd wordt op uitbundige zigeunerklanken uit Transsylvanië, een spetterend salsaconcert uit Colombia en Afro-Caribische jazz deels van Nederlandse bodem.

Stats & tags


Utrecht, Utrecht, Nederland
Entertainment

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling