Introductie

Railz Miniworld is een echte familieattractie, waarin zich Nederlands grootste overdekte miniatuurwereld bevind. Een miniatuurwereld van bijna 500 m2 met meer dan 100 modeltreinen die rijden over meer dan 2,2 kilometer rails. Modelgebouwen, modelauto’s, huisjes en lantaarnpalen, het is allemaal nagebouwd. Ervaar een unieke beleving in miniatuur bij Railz Miniworld.

Ga naar de website van Railz Miniworld

Historie en populariteit

In 2006 is besloten Railz Miniworld definitief te huisvesten in Rotterdam. De bouw van de vele modelbanen werd in fasen ingedeeld. Er werd gestart met een modelbaan bestaande uit typisch Nederlandse landschappen, zoals het kustgebied en de uitgestrekte polderlandschappen. Er werd daarbij aandacht besteed aan transport & logistiek, watermanagement en duurzame energie. Daarna kwamen de steden aan de beurt. Zowel de vestingstadjes als de moderne steden werden in miniatuur nagebouwd, waarbij de Rotterdamse haven het visitekaartje werd. Op 31 maart 2007 opent Railz Miniworld de deuren en al snel volgen nog diverse uitbreidingen. Zo zijn er naast de Nederlandse thema’s ook Belgische, Engelse, Schotse en Japanse thema’s gerealiseerd.

Locatie

Inmiddels heeft Railz Miniworld haar 200.000ste bezoeker al mogen verwelkomen en tijdens de zomerperiode weten circa 1200 bezoekers per dag de grote overdekte modelspoorbaan te vinden.

Programma / activiteiten

Railz Miniworld ligt in het hartje van Rotterdam aan de Weenaboulevard op nog geen 5 minuten loopafstand van het Centraal Station. Een bezoekje brengen aan de miniatuurwereld met het openbaar vervoer is dus een goede optie. Ook met de auto is het attractiepark te bereiken.

Bij Railz Miniworld is circa 500 m2 miniatuur te bewonderen, inclusief de wereldstad Rotterdam. Treinen rijden af en aan en iedere 24 minuten dimt het zaallicht en ontstaat er een prachtige reeks avond en ochtendkleuren, omdat duizenden lampjes in huizen en op straat dan aangaan. De miniatuurbevolking bestaat maar liefst uit meer dan 15.000 figuurtjes. Er valt zoveel te zien over binnen-en buitenland dat Railz Miniworld aantrekkelijk is voor jong en oud. Daarnaast valt er nog van alles te leren, want aan thema’s als watermanagement, transport en duurzame energie wordt extra aandacht besteed.

Railz Miniworld is uitermate geschikt voor arrangementen voor bedrijven, verenigingsuitjes, schooluitjes of kinderfeesten.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling