Introductie

In het gezellige Valkenburg a/d Geul is pretpark de Valkenier gelegen. In dit authentieke pretpark beleven zowel kinderen als ouders pret en plezier. Het nostalgische karakter zorgt voor een mooie entourage waar menigeen alleen al van kan genieten. Er zijn diverse attracties voor kinderen van alle leeftijden. Zo kan men een ritje in de oldtimer maken of gaan griezelen in het spookhuis, maar ook een tochtje maken op de Mississippi boot of op reis gaan door de Dinowereld behoren tot de mogelijkheden. De uitdagende Cobra waterglijbaan, de snelle achtbaan en de botsende botsauto’s zijn geschikt voor echte durfals.

Ga naar de website van Pretpark de Valkenier

Historie en populariteit

Jan Albert Otermans heeft in 1934 het park gesticht. Destijds was het niet meer dan speeltuin, maar behoorde hiermee wel dot één van de oudste parken in Europa. Door de jaren heen werden attracties aangekocht en het park is altijd in de familie gebleven. In 2004 vierde de Valkenier zijn 70ste verjaardag en tot op de dag van vandaag is het attractiepark zeer geliefd bij toeristen uit binnen- en buitenland die in Valkenburg en omstreken verblijven, maar ook bij de bevolking zelf. Het park is met zijn attracties vooral gericht op kinderen tot 12 jaar.

Locatie

In het pittoreske dorp Valkenburg a/d Geul in de provincie Limburg, is pretpark de Valkenier gelegen. Het park is prima te bereiken met de auto, alsook met het openbaar vervoer. Vanaf het treinstation Valkenburg a/d Geul is het circa 5 minuten lopen tot aan het park. Direct naast het park is een eigen ruime parkeerplaats gelegen.

Programma / activiteiten

Pretpark de Valkenier zorgt ervoor dat de hele familie hier plezier beleeft. De leuke attracties bieden vooral voor kinderen tot ongeveer 12 jaar een dag om nooit meer te vergeten. Het reuzenrad, de speeltuin, de carrousel, de paardenbaan, het circus, het spookkasteel, de achtbaan, de skelterbaan, de waterfietsen en indoor speelland, eindeloos speelplezier staat hier voorop.

Daarnaast is pretpark de Valkenier de ideale locatie voor kinderfeestjes. Alle zorg wordt uit handen genomen en de kinderen genieten van een bijzondere dag. Ook voor schoolreisjes is dit park het ideale uitstapje. Tot slot organiseert de Valkenier regelmatig leuke activiteiten en evenementen zoals een vogelshow, schminken, sambaband, poppenkast en een goochelaar.

Stats & tags


Valkenburg aan de Geul, Limburg, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling