Beleef een tijdreis in preHistorisch Dorp

In het preHistorisch Dorp maak je in één dag een tijdreis van 15.000 jaar.  Onderweg ontmoet je jagers uit de steentijd, boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Maak een praatje en laat je verrassen door hun verhalen over het dagelijks leven in het verleden! Herleef oude ambachten in eeuwenoude hoeves, vakwerkhuizen en boerderijen. Er is altijd hout te kloven, brood te bakken of een zwaard te smeden. Daarnaast zijn er veel wisselende historische activiteiten zoals boogschieten, amulet maken, potten bakken of boomstamkano varen.

Tijdkijker

De Tijdkijker is de Augmented Reality beleving over de geschiedenis. Met deze app kun je een heuse speurtocht doen. Ontdek alle 9 speurpunten en ontvang het Tijdreizigersdiploma! Op een aantal plekken kun je een toffe oerselfie maken: je ziet jezelf terug als adellijke heer of stoere jager. Download de app alvast thuis en maak in het museum gebruik van de gratis wifi.

Ontdek de Tijdkisten

Door het hele museum zijn Tijdkisten verstopt, bijvoorbeeld in alle historische hoofdgebouwen. Daarin vind je extra informatie over de tijd waarin je je op dat moment bevindt. De kisten laten je meer zien over het leven van alledag: de kleding, het voedsel en de technieken die men vroeger beheerste. Je vindt hier ook informatie over de gebouwen en de archeologische opgravingen waarop de reconstructies in het preHistorisch Dorp gebaseerd zijn.

Meer info en tickets via www.preHistorischDorp.nl

Toegangsprijs € 9,95

Kinderen t/m 3 jaar, begeleiders gehandicapten en Museumkaarthouders gratis.

Stats & tags


Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
Musea, Openluchtmusea

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling