Introductie

In het gezellige familiepark Plaswijckpark in de mooie Rotterdamse wijken kunnen bezoekers spelen, wandelen, zwemmen en diverse dieren bewonderen. Ongeremd spelen in Speelwijck op de klim- en klauterberg, in de Havenspeeltuin of dolen in Doolhof der Dwazen. In het Dierenwijck kunnen kinderen zich even aap voelen in de Apenspeeltuin, knuffelen met konijnen en Europese lynxen bekijken. Prachtige exotische planten en fonteinen zijn te vinden in de Engelse Tuin, waar heerlijk gewandeld kan worden, maar ook een picknick op de mooie grasweide mag hier niet ontbreken.

Ga naar de website van Plaswijckpark

Historie en populariteit

In 1923 is door C.N.A. Loos, een Rotterdamse horeca ondernemer het Plaswijckpark opgericht als de Theetuin Hillegersberg. Er liepen ook wat dieren rond en in die tijd was de Theetuin met diergaarde enkel toegankelijk voor leden van de club. De dieren in het Plaswijckpark waren wel voor iedereen te zien. Naderhand werd de Theetuin uitgebreid met een speeltuin, een rondvaartboot, een rosarium en een uitkijktoren. Halverwege de jaren 60 trad verval in en ging het snel bergafwaarts met het park. Het park kon blijven voortbestaan dankzij gemeentelijke subsidies in de jaren 70 en 80. In de jaren die daarop volgden werden er nieuwe attracties bijgebouwd, waaronder het verkeerspark, de waterspeeltuin en diverse educatieve voorzieningen. Vandaag de dag is het Plaswijckpark weer een bruisend recreatieoord dat jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers mag verwelkomen.

Locatie

Plaswijckpark is gelegen in de wijk Hillegersberg in Rotterdam, provincie Zuid Holland. Het park beschikt over een ruim parkeerterrein bij de ingang en parkeren is gratis. Ook per openbaar vervoer, met de bus vanaf Centraal Station Rotterdam is het park goed te bereiken.

Programma / activiteiten

Het Plaswijckpark bestaat zoals gezegd uit diverse wijcken. In Dierenwijck komen bezoekers dieren van over de hele wereld tegen. Zwijnen die spelen in de modder, beren op Neusbereneiland en als een echte aap klimmen in bomen en struinen door het oerwoud. Wie graag wandelt, kan een kijkje nemen in Wandelwijck. Het Rosarium biedt meer dan 40 verschillende rozen en in de Engelse Tuin bevinden zich schitterende fonteinen. In Speelwijck zijn vele speeltuinen gecentraliseerd. Spelen is nog nooit zo leuk geweest.

Plaswijckpark is bijzonder leuk voor schoolreisjes. Een dag in dit park biedt één en al veelzijdigheid. Naast plezier en spelen, is het park ook nog eens leerzaam. Daarnaast kunnen gasten bij Plaswijckpark terecht voor kinderfeestjes en andere aantrekkelijke arrangementen.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling