Introductie

Te midden van de prachtige Drentse bossen, ligt Pinetum Ter Borg: een zestig jaar oude verzamelplaats met zo’n 400 verschillende coniferen.

Ga naar de website van Pinetum Ter Borgh

Historie en populariteit

De eerste bomen van Pinetum Ter Borgh werden in 1954 geplant. Een jaar eerder is het Pinetum gesticht door een aantal particulieren, waaronder de heer Everts. Het bos waar de collectie coniferen in ligt, is geplant tussen 1922 en 1930. De coniferentuin is ontworpen door de heer Bootsman.

Locatie

Tussen de Drentse plaatsen Anloo en Eext in, ligt Pinetum ter Borgh. Met de auto is het park prima te bereiken. De busverbinding naar Anloo is goed. Houd wel rekening met een loopafstand van een kwartier naar het coniferenpark.

Programma / activiteiten

Het Pinetum Ter Borgh herbergt zo’n 400 coniferen. De naaktzadigen komen oorspronkelijk uit koude en gematigde gebieden. De meeste soorten zijn groenblijvend. Bij Ter Borgh komt u eeuwenoude exemplaren tegen, uit de meest uiteenlopende gebieden. Zo treft u bomen uit Frankrijk, Marokko, de Kaukasus, Amerika en Japan. Markante bomen zijn opgenomen in het gidsje van het Pinetum. Het zijn bomen, bijzonder door hun zeldzaamheid, afmeting, leeftijd of groeiwijze. Het park kan niet bestaan zonder de bijdrage van donateurs. Als dank voor hun bijdrage, ontvangen donateurs het Markante bomen gidsje gratis. Het Pinetum is vrij toegankelijk, maar er wordt wel een kleine bijdrage gevraagd. Naast alle coniferenpracht, leven hier ook rododendrons, vogels, vlinders, libellen, eekhoorns en een grote collectie paddenstoelen. Het coniferenpark is elk seizoen de moeite van uw bezoek waard. Het Pinetum Ter Borgh ligt midden in de prachtige Drentse bossen. Ter Borgh wordt omringd door fijnspar, grove den, larix en beuk. De directe omgeving herbergt verder vennen, heidevelden, statige lanen van Amerikaanse eik en een hunebed.

Stats & tags


Anloo, Drenthe, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling