Introductie

Het Pieter Vermeulen Museum is een museum, waar kinderen zich op een educatieve wijze uitstekend kunnen vermaken en hun ouders natuurlijk ook. Het kindvriendelijke Pieter Vermeulen Museum is het centrum voor milieu- en natuureducatie, waar kinderen op een actieve wijze, door middel van doe en ontdek activiteiten kennis kunnen maken met de natuur. De uitgebreide collectie van opgezette dieren is een echte trekpleister van het museum, maar de roem wordt ook verkregen door de tijdelijke tentoonstellingen. In de museumwinkel kunnen leuke artikelen worden gekocht ter herinnering aan het bezoek of om weg te geven als geschenk.

Ga naar de website van Pieter Vermeulen Museum

Historie en populariteit

Het Pieter Vermeulen Museum is opgericht in 1952. Dat was het jaar, waarin Frits Vermeulen aan de inwoners van Velsen een natuurhistorische verzameling aanbood. Frits was de zoon van Pieter Vermeulen, die in het verleden met het verzamelen was begonnen, waarna de traditie door zoon Frits werd voortgezet. Het museum is prima geschikt om met kinderen te bezoeken, maar voor volwassen zelf is het ook zeker interessant om de collectie en tijdelijke tentoonstellingen te bewonderen.

Locatie

Het Pieter Vermeulen Museum is gevestigd in Driehuis, dat gelegen is in de gemeente Velsen in de provincie Noord-Holland. Het dorp is gesitueerd tussen Santpoort Noord en IJmuiden, nabij Velserbroek. Het dorp is goed te bereiken met zowel de trein als de bus. Bezoekers van het museum, die met de auto komen, kunnen parkeren op de parkeerplaats van sportpark Waterloo.

Programma / activiteiten

In het Pieter Vermeulen Museum kunnen bezoekers naast het bewonderen van exposities en het bezichtigen van de uitgebreide collectie, ook tal van leuke activiteiten bijwonen. Er worden onder meer knutselmiddagen georganiseerd, maar ook lezingen, vertelvoorstellingen en het prepareren van ambachten komt aan bod. Daarnaast kan men het naastgelegen natuurpad volgen en deelnemen aan een rondwandeling inclusief het uitvoeren van opdrachten. Voor deelname aan de activiteiten is het nodig om vooraf te reserveren, waarbij wordt aangeraden dat kinderen onder begeleiding van hun ouders komen.

Tot slot is de ontvangstruimte van het Pieter Vermeulen Museum eveneens een uitermate geschikte locatie voor vergaderingen of cursussen.

Stats & tags


Driehuis, Noord-Holland, Nederland
Musea, Natuurmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling