Introductie

Parkpop is een gratis muziekfestival en behoort tot één van de grootste popfestivals van Europa. Ieder jaar op de laatste zondag van juni presenteert het festival in het Haagse Zuiderpark een grote club met nationale en internationale artiesten. Wat ooit begon als kleinschalig Haags feestje is vandaag de dag uitgegroeid tot een groot eendaags popfestival. Het feit dat het festival na al die jaren nog steeds gratis is in combinatie met de brede programmering, maakt van Parkpop een geweldig en populair evenement.

Ga naar de website van Parkpop

Historie en populariteit

Parkpop werd voor de eerste keer georganiseerd in 1981 met één podium en was bedoeld als feestje voor de inwoners van Den Haag. Het festival is ontstaan als middenweg tussen twee festivals, te weten Maliepop en Noordzeepop. Er was in Den Haag maar plaats voor één festival en daarom gingen beide organisatoren met elkaar in overleg om tot een nieuw festival te komen met grote groeikansen, een brede programmering, gratis toegankelijkheid, duidelijke naamgeving en promotie voor de stad. Dit werd Parkpop en de meest geschikte locatie bleek de speelweide van het Zuiderpark te zijn. Kwamen er in de beginperiode nog slechts 15.000 bezoekers af op dit festival, vandaag de dag zijn dat er ruim 350.000.

Locatie

Parkpop wordt gehouden in het Zuiderpark, gelegen in centrum van Den Haag, provincie Zuid-Holland. Het Haagse park is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station Den Haag rijden special pendeltrams en van Station Hollands Spoor rijden rechtstreekse pendelbussen. Wie met eigen vervoer komt, kan parkeren in de betaalde parkeergarages, echter kennen deze een beperkte openingstijd op zondag. Aangeraden wordt dan ook om met het openbaar vervoer te komen.

Programma / activiteiten

Parkpop is het grootste en voor velen het leukste gratis popfestival van Europa. Het vindt jaarlijks plaats op de laatste zondag van juni. Het programma aanbod kenmerkt zich door het brede concept, zodat er voor ieder wat wils is. Zowel bezoekers die houden van rock, funk en R&B als festivalgangers die houden van pop, ska of gothic kunnen hun hart ophalen tijdens het evenement.

Het festival biedt meer dan alleen muziek en geweldige optredens van nationale en internationale artiesten. Er is tijdens het evenement tevens een markt met meer dan 100 kramen, waar liefhebbers posters, kleding en zeldzame collectoritems kunnen vinden. Parkpop is een ervaring, een beleving waar bezoekers samen genieten van muziek en gezelligheid.

Stats & tags


Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Evenementen, Juni

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling