Introductie

Gratis toegankelijk park in Engelse landschapsstijl met oud landgoed en authentieke bijgebouwen. Rust, ruimte en groen in hartje Arnhem.

Ga naar de website van Park Sonsbeek

Historie en populariteit

In 1989 is de Vereniging Vrienden van Sonsbeek, Zypendaal en Gulden Bodem opgericht. Deze dient nog altijd als gesprekspartner van de parkbeheerders. Park Sonsbeek is het eerste stadspark in Nederland met een monumentale status. Het park in Engelse landschapsstijl is aangelegd door Guillaume baron Van Heeckeren, eigenaar van landgoed Sonsbeek sinds 1821. Sonsbeek is wereldwijd bekend, vanwege zijn beeldententoonstellingen, die vanaf 1949 regelmatig gehouden worden. Aan de oevers van de Sint- Jansbeek oefenden molenaars eeuwenlang hun vak uit. De Witte Molen is de enige overgebleven molen, van de zeven molens die hier ooit stonden. De Witte Molen functioneert nog altijd, door grondige renovaties in de jaren vijftig en tachtig. Het park dankt zijn naam aan de Sint –Jansbeek; verbasterd Sonsbeek. Vanaf 1889 is Sonsbeek een gemeentepark van Arnhem.

Locatie

Midden in Arnhem – op vijf minuten loopafstand van centraal station- ligt Park Sonsbeek. Ook met de auto is het park uitstekend bereikbaar.

Programma / activiteiten

Het hele jaar door kun je hier heerlijk wandelen. De tuin in Engelse landschapsstijl is mooi in ieder seizoen. Slingerende paden langs monumentale bomen, vijvers, het landhuis met bijgebouwen, de zwanenbrug en nog meer. Op zondagen worden er (veelal gratis) rondleidingen verzorgd –al dan niet met een thema. Deze wandelingen worden georganiseerd door Bezoekerscentrum Sonsbeek. Het bezoekerscentrum biedt exposities, kinderactiviteiten, lezingen en evenementen. Allen op het gebied van cultuur, natuur en milieu in de stad. Het voorlichtingscentrum is dagelijks geopend, behalve op maandag. Sonsbeek vormt samen met de aangrenzende parken Zypendaal en de Gulden Bodem het Arnhemse groene stadshart.

Stats & tags


Arnhem, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling