Introductie

Fantasie en werkelijkheid lopen naadloos in elkaar over in Park Oikos in het Drentse Ruinen. Waan je als Alice in Wonderland op een plek waar zingende vogels en kwakende kikkers in perfecte harmonie leven met draken en reuzenslakken. Kortom: een ervaring die je niet wil missen.

Ga naar de website van Park Oikos

Historie en populariteit

Park Oikos is een park volop in ontwikkeling. In 2009 landden de eerste draken er en sinds die tijd zijn er alleen maar meer bijgekomen. Het verhaal gaat dat de draken er voor de Wereld Draken Vergadering komen, die eens in de driehonderd jaar wordt gehouden en die maar liefst dertig jaar duurt. Bang zijn voor de draken hoeft echter niet, want de draken zijn supervriendelijk. Minder vriendelijk, en daarom veilig in een verblijf van 1600 vierkante meter geplaatst, zijn de vier wolven van Park Oikos. De wolven zijn dit seizoen voor het eerst te bewonderen en zijn door de parkeigenaren zelf uit Tsjechië gehaald.

Locatie

Park Oikos ligt net buiten het Drentse brinkdorp Ruinen. Dichtbij ligt Nationaal Park Dwingelderveld, één van de twintig Nationale Parken van ons land. Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Een bezoek aan Park Oikos valt prima te combineren met een lange wandeling door dit prachtige en heerlijke natuurgebied.

Programma / activiteiten

Een leuke activiteit in Park Oikos is de ontdekkingstocht. Deze tocht bevat vragen en spelelementen geschikt voor jong en oud. Ontdek waarom er draken in Drenthe zijn en hoe groot de grootste slak is. Daarnaast kun je er schaken, ganzenborden en mens-erger-je-niet spelen. Maar dan wel op reuzenborden, zodat de draken het ook kunnen zien. En wie wat van de draken wil leren, die is bij Park Oikos helemaal aan het goede adres. Want in het park kun je zelfs drakoloog worden!

Stats & tags


Ruinen, Drenthe, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling