Introductie

Panorama TulipLand bestaat uit een bloembollencomplex, waar bezoekers de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met de prachtige Hollandse bloembollen. De bloemenvelden staan in het voorjaar volop in bloei, maar er is meer te beleven in Panorama TulipLand. Bezoekers kunnen naar films kijken over de bollenindustrie in Nederland en verder zijn er diverse interessante exposities. Deze hebben uiteraard de tulp als thema. Een bezoek aan Panorama TulipLand is een ideale manier om kennis te maken met de Bollenstreek.

Ga naar de website van Panorama TulipLand

Historie en populariteit

Panorama TulipLand heeft de bekendheid onder meer te danken aan de kunstschilder Leo van den Ende. Deze schilder heeft vanaf het jaar 1997 gewerkt aan een panorama van de Bollenstreek, zoals deze erbij lag in de jaren 50. Dit project werd in 2008 voltooid. Het kunstwerk heeft een oppervlakte van maar liefst 262 vierkante meter en is lange tijd te zien geweest in Panorama TulipLand. Bezoekers kunnen hier nu een andere kunstschilder in Panorama TulipLand aan het werk zien, waarbij een panorama over de Blauwe Tram wordt vervaardigd.

Locatie

Het bloembollencomplex trekt niet alleen de tulp liefhebber, maar ook bezoekers, dagjesmensen, scholen en toeristen vanuit alle windstreken.

Programma / activiteiten

Panorama TulipLand is gevestigd in Voorhout, provincie Zuid Holland en met het openbaar vervoer prima te bereiken. Vanaf het treinstation is het slechts vijftien minuten lopen. Bezoekers die met de auto de bloembollen komen bezichtigen, kunnen gebruikmaken van de ruime gratis parkeergelegenheid bij het complex.

Op de permanente lentemarkt van Panorama TulipLand kunnen bezoekers de collectie tulpsouvenirs bewonderen en daarnaast zijn er ook nog diverse uiteenlopende minitentoonstellingen. In de winkel van de lentemarkt kan men uiteraard één van de meer dan duizend beschikbare (tulp)artikelen kopen.

Er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals onder meer een bloemencorso. Er worden leuke groepsarrangementen aangeboden al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld de Keukenhof of Rederij Triton en het complex is eveneens beschikbaar voor het houden van bijeenkomsten en partijen. De overdekte locatie en de catering bieden hiervoor verschillende mogelijkheden. Overigens kunnen individuele bezoekers ook gebruikmaken van de aanwezige horecafaciliteiten bij Panorama TulipLand.

Stats & tags


Voorhout, Zuid-Holland, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling