Introductie

Dagattractie Paal 43 heeft een aantal leuke attracties voor een dag vol plezier. Zo kunnen bezoekers van alle leeftijden zich prima vermaken in de Kameleonboerderij. Zij kunnen hier onder meer deelnemen aan de gezellige oud-Hollandse spelletjes. Naast deze grote doe- en ontdekkingstocht is er Speelstrand Terherne, waar kinderen in boomhutten kunnen klimmen en op zoek kunnen naar piraten en juttersgoed. Er bevindt zich een overdekte speelplaats met zandbak en luchtkussen en de schitterende terrassen zorgen niet alleen voor een hapje en een drankje, maar laten de bezoekers ook nog eens verschillende vergezichten zien.

Ga naar de website van Paal 43

Historie en populariteit

In 1996/1997 is het Kameleondorp gestart. Hier konden bezoekers het hele oorspronkelijke Kameleongebeuren beleven. De avonturen van Hielke en Sietse en de rondvaarten, een echte attractie. Echter, in 2010 kwam hier een einde aan en werd de organisatie opgesplitst. De ene organisatie ging door onder de naam Kameleon Terherne en exploiteert sindsdien het avontureneiland en de rondvaarten en de andere organisatie exploiteert de Museumboerderij. De oude Kameleonboederij in Terherne is het nieuwe seizoen dan ook ingegaan onder de naam Paal 43. De hoofdattractie is het speelstrand geworden. Paal 43 is hiermee een echte toeristische trekpleister geworden, een dag plezier voor jong en oud!

Locatie

Paal 43 is gelegen in de provincie Friesland in het plaatsje Terherne, nabij het Sneekermeer. Bezoekers kunnen deze dagattractie gemakkelijk met de auto bereiken. Wie niet over een auto beschikt, kan de bus pakken, want buslijn 95 richting Joure en Leeuwarden rijdt door Terherne heen.

Programma / activiteiten

Wie voor een dagje Paal 43 kiest, kiest voor een hele dag plezier. Eén van de mooiste watersportdorpen van Friesland is zonder meer Terherne. Het lijkt een eiland op zich, want men moet altijd een brug over om er te komen. Bezoekers beleven plezier in het Kameleondorp met de rondvaart, in de vernieuwde Kameleonboerderij, op het speelstrand, op avontureneiland en in de boomhutten. In de zomer wanen dagjesmensen zich bij speelstrand Terherne op het strand van een van de Waddeneilanden.

Bij Paal 43 beschikken ze over Nederlands grootste overdekte zandbak, waar dan ook regelmatig workshops zandkastelen bouwen worden gegeven, maar ook evenementen, zoals zandsculpturen worden georganiseerd. Daarnaast is Paal 43 uitermate geschikt voor verjaardagsfeesten, bedrijfsuitjes, strandfeesten en bruiloften.

Stats & tags


Terherne, Friesland, Nederland
Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling