Introductie

In hartje Den Helder een botanische wereldreis maken? Dat kan bij Oranjerie De Groene Parel!

Ga naar de website van Oranjerie De Groene Parel

Historie en populariteit

Zeereizigers uit Den helder namen nog wel eens bijzonder planten mee. Deze kwamen vaak terecht op de gemeentelijke kwekerij. In de jaren negentig heeft stichting Oranjerie De Groene Parel de inmiddels verlaten kwekerij nieuw leven ingeblazen.

Locatie

In het centrum van het Noord- Hollandse Den Helder ligt De Groene Parel. Het park is makkelijk bereikbaar met de auto. Naast eigen parkeergelegenheid, is er volop parkeerruimte in de directe omgeving. Komt u met het openbaar vervoer, dan moet u rekening houden met een korte wandeling: de bushalte ligt op zo’ n 10 minuten lopen.

Programma / activiteiten

Oranjerie De Groene Parel bestaat uit vier tuinen en drie kassen. De grootste cactusverzameling van Noord-Holland vind je in de Cactus Kas. De vetplanten en cactussen komen uit Afrika en geheel Amerika. Doordat ze in de volle grond staan, hebben ze een meer natuurlijke vorm. In de Tropische Kas wonen tropische vogels en vlinders. Je waant je in een uitbundige jungle, lopend tussen bloeiende orchideeën, palmen en bananenbomen. In de Thema kas komen natuur en kunst en activiteiten samen. Er zijn tentoonstellingen, workshops en er worden fairs gehouden. Ook kunt u hier een high tea gebruiken. De planten in de Japanse Tuin zijn -op tien procent na- inheemse Japanse soorten. De tuin (de grootste Japanse tuin met stromend water in Nederland) is aangelegd in samenwerking met tuinprofessoren uit Kyoto. Buxushagen zorgen voor perken in de Oranjerie Tuin, welke gevuld zijn met vast planten, rozen en struiken. Een zandstenen vaas uit 1925 staat centraal in de tuin. In de Mediterrane Tuin struint u langs palmen en winterharde exoten als de vijg en olijf. Schaduwminnende planten hebben een plekje in de Bos Tuin, net als een oneindig aantal varens.

Stats & tags


Den Helder, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling