Introductie

Het Openluchtmuseum Ootmarsum is gelegen op een parkachtig terrein, dat gekenmerkt wordt door waterpartijen, prachtige bomen en een kabbelende beek. Op de heerengrond, zoals het terrein bekend staat zijn streekgebonden en authentieke boerenpanden gevestigd. Deze gebouwen zijn ingericht in originele staat en geven bezoekers een goed inzicht hoe er eeuwen geleden gewerkt en geleefd werd. Deze gebouwen worden ook gebruikt tijdens demonstraties. In totaal staan er op het terrein zeventien panden met elk een uniek inventaris.

Ga naar de website van Openluchtmuseum Ootmarsum

Historie en populariteit

Het Openluchtmuseum Ootmarsum kent een lange geschiedenis, waarbij de gebouwen in de loop der jaren tot stand zijn gekomen. In 1928 is het museum bijvoorbeeld al begonnen met het herbouwen van de boerderij Looman Angelo. In de jaren erna zijn er talloze gebouwen gereedkomen, zoals de Hofkamer in 1965 en de wagenmakerij in 1972. Het museum wordt jaarlijks door tienduizenden bezoekers bezocht en neemt nog altijd in populariteit toe.

Locatie

Het Openluchtmuseum is gevestigd aan de rand van het pittoreske centrum van de plaats Ootmarsum, provincie Overijssel en bevindt zich op een natuurrijk terrein. Het museum is elke dag toegankelijk en geopend tussen 10.00 uur en 17.00 uur met uitzonderingen van de maanden december en januari. Op verzoek is het ook mogelijk om voor groepen het museum open te stellen buiten de reguliere tijden.

Programma / activiteiten

Het Openluchtmuseum Ootmarsum is al een ware belevenis op zich, maar er worden ook met grote regelmaat leuke activiteiten georganiseerd. De activiteiten variëren van het kunnen volgen van een wichelroede workshop tot het ervaren van de Nostalgische Oogstdag. Voor het basisonderwijs alsook voor het voortgezet onderwijs biedt het museum diverse leuke en leerzame mogelijkheden, zowel als schoolreisje, als voor lesmateriaal.

In het museum is ook een winkel gevestigd, waar uiteenlopende artikelen worden aangeboden, zoals nostalgisch speelgoed, boeken en honing. Bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje in het restaurant Gasterij de Weemhof dat zich bevindt in het Openluchtmuseum Ootmarsum.

Stats & tags


Ootmarsum, Overijssel, Nederland
Musea, Openluchtmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling