Introductie

De Onze Lieve Vrouwekerk Tholen of de Grote Kerk is een hervormde gemeente in de stad Tholen. Iedere zondag wordt hier een dienst gegeven en er zijn kringen en clubs voor alle leeftijden. De ruim honderd grafzerken die rondom de kerk staan, zijn de stille getuigen van de geschiedenis van de kerk. De oudste grafzerk dateert van 1421. Er zijn tevens in de kerk mummies ondergebracht. Deze mummies zijn niet voor publiek te zien, maar spreken vast en zeker wel tot de verbeelding. Op het orgel in de Onze Lieve Vrouwekerk Tholen staan drie beelden. Deze symboliseren het geloof, hoop en de liefde.

Ga naar de website van Onze Lieve Vrouwekerk Tholen

Historie en populariteit

De eerste vermelding van de Onze Lieve Vrouwekerk Tholen gaat ver terug. Hoe precies de geschiedenis van de kerk is verlopen, blijft gissen. In 1404 werd een kapittel verbonden aan de kerk. De toren dateert uit de laatste helft van de 14e eeuw. Omstreeks 1460 denkt men dat is gestart met het schip, gevolgt door het dwarspand. De preekstoel stamt uit 1648 en het orgel uit 1822. Door de jaren heen werd er veel gebouwd en toegevoegd. Zo bestaat de kerk thans uit een toren, een transept, een schip met zijbeuken en een koor. Daarnaast zijn er enige aanbouwen zoals het portaaltje aan de noordzijde van het schip. Restauratie van de toren en de kerk vond plaats tussen 1947-1960. De Onze Lieve Vrouwekerk Tholen is een geliefde kerk met een grote groep bezoekers.

Locatie

De Onze Lieve Vrouwekerk Tholen is gelegen in de stad Tholen op het eiland Tholen in de provincie Zeeland. De kerk is goed met eigen vervoer te bereiken en parkeren kan naast het kerkgebouw.

Programma / activiteiten

In de Onze Lieve Vrouwekerk Tholen worden naast kerkdiensten en catechisaties eveneens andere activiteiten georganiseerd. Er zijn clubs en kringen voor alle leeftijden en er is tevens een koor verbonden aan de kerk. Geregeld worden er koffieochtenden en zangavonden georganiseerd, maar ook orgelconcerten.

Er worden tevens regelmatig gemeentelijke activiteiten op touw gezet, zoals een bazaar of een rommelmarkt. De Onze Lieve Vrouwekerk Tholen kent dan wel een vage geschiedenis, het heden is absoluut de moeite waard.

Stats & tags


Tholen, Zeeland, Nederland
Cultuur, Kerken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling