Introductie

In een iconisch gebouw aan de oude VOC haven in het centrum van Amsterdam ontdek je de wetenschap. Bij NEMO Science Museum stap je in een wereld van experimenten voor jong en oud. Hier vind je zelf uit hoe wetenschap werkt en hoe bijzonder de alledaagse dingen om je heen eigenlijk zijn. Op vijf verdiepingen vol experimenten, demonstraties en workshops ontdek je hoe fascinerend en relevant wetenschap en technologie zijn. Zo kom je er achter hoe zwaartekracht werkt en waarom een trui knettert. Maar je ziet in het Science Museum ook hoe wetenschap ons dagelijks leven beïnvloedt: vind uit hoe bruggen werken, hoe we water drinkbaar maken en hoe bliksem ontstaat.

Ga naar de website van NEMO Science Museum

Historie en populariteit

Het grootste science museum van Nederland, NEMO, is in 1997 officieel door koningin Beatrix geopend. De populariteit van NEMO is vooral te danken aan de actieve wijze, waarop deelnemers ervaringen kunnen opdoen op het gebied van wetenschap en technologie. Hier leert men spelenderwijs en het is niet voor niets dat er jaarlijks ongeveer een half miljoen mensen een bezoek brengen aan het NEMO.

Locatie

NEMO Science Museum is gevestigd in het groenkoperen gebouw op de IJ-tunnel in onze hoofdstad Amsterdam. NEMO is vanaf het Centraal Station te voet te bereiken met een loopafstand, die in vijftien minuten kan worden overbrugd. Nemo beschikt niet over een eigen parkeerterrein, maar in de omgeving zijn er meerdere parkeergarages gevestigd, waar bezoekers betaald kunnen parkeren.

Programma / activiteiten

In het NEMO Science Museum is van alles te doen en er worden er ook diverse activiteiten georganiseerd, variërend van de workshop ‘Laat de Tandwielen draaien’ tot een bijeenkomst van de Leerkrachtenclub en van de Science Night tot aan speciale tentoonstellingen. Het programma wisselt maandelijks en geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven door middel van de nieuwsbrief: www.nemosciencemuseum.nl/nieuwsbrief/. Ook scholen zijn welkom in Nemo, waarbij de kinderen zeker een onvergetelijk schoolreisje zullen beleven. Daarnaast is de locatie uitermate geschikt voor een jaarlijks bedrijfsfeest, een lekkere barbecue of voor het organiseren van zomerse evenementen.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Musea, Wetenschapsmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling