Introductie

Als er wordt gesproken over het Nederlands Watermuseum dan gaat het over een interactief museum. In dit museum kunnen bezoekers alles vinden wat te maken heeft met zoet water in Nederland, maar ook de andere landen komen hier aan bod. In dit doe museum kunnen bezoekers alles te weten komen over onder meer drinkwater en waterbeheer, kunnen zij waterproefjes doen, een tochtje door het riool maken en film over water bekijken. Kortom, het Watermuseum een leuke attractie voor het hele gezin.

Ga naar de website van Nederlands Watermuseum

Historie en populariteit

Het Nederlands Watermuseum is opgericht door Henk van Brink. Deze man is Dijkgraaf van Waterschap Rijn en IJssel. In het jaar 1998 ontstond bij hem het idee om een voorlichtingscentrum op te richten in de voormalige Begijnenmolen. Omdat veel mensen zijn idee stimuleerden, kreeg hij veel hulp van anderen en is het idee uitgegroeid tot een groot Nederlands Watermuseum.

Locatie

Al snel was de locatie, de molen en het aangrenzende Aquarium te klein geworden voor het museum. Maar, omdat het pand behoorde tot een Rijksmonument, was aanbouwen uitgesloten. Daarop ontstond het idee en de enige mogelijkheid, buiten verhuizen om, om het museum onder de grond te bouwen. Zo gezegd, zo gedaan, op 7 juni 2004 was de officiële opening van het Watermuseum een feit. Dat het museum populair is blijkt wel uit de cijfers, want jaarlijks trekken ruim 70.000 bezoekers naar dit interactieve museum.

Programma / activiteiten

Het Nederlands Watermuseum is gevestigd in Arnhem. Hier vindt u een molen uit de 13e eeuw die gelegen is aan de Sint Jansbeek. Het museum is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station Arnhem is het slechts 5 tot 10 minuten lopen en wie met de auto komt, kan parkeren in de betaalde parkeergarages.

Bij het Nederlands Watermuseum worden diverse activiteiten aangeboden voor jong en oud. Zo kunnen kinderen een gratis ijsmeesterdiploma halen. Hierbij kunnen zij alles wat met ijs te maken heeft ontdekken en proeven. Doen zij het goed? Dan ontvangen zij een diploma. Daarnaast is er een museum waar bezoekers alles wat met water te maken heeft kunnen bekijken, er is een waterlab waar kinderen mogen experimenteren en er bevindt zich een watercinema. Hier worden waterfilms getoond waar jong en oud veel van kunnen leren. Ook is er nog een waterwinkel, waar bijzondere waterartikelen te koop zijn.

Daarnaast zijn er regelmatig wisselexposities en evenementen zoals de Botterdag voor bedrijven en zijn er lespakketten ontwikkeld voor het onderwijs.

Stats & tags


Arnhem, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling