Introductie

Op de Kop van Zuid aan de Wilhelminakade in Rotterdam staat het Nederlands Fotomuseum. Een prachtig museum waar werkelijk alles te vinden is over fotografie. Hier vind je bijzondere exposities van bekende en minder bekende fotografen, een kennisetage waar je alles te weten komt wat je maar wilde weten over fotografie en een bodemloos archief, waarin de mooiste platen te vinden zijn.

Ga naar de website van Nederlands Fotomuseum

Historie en populariteit

Het museum, dat is ontstaan uit een nalatenschap van jurist en amateurfotograaf Hein Wertheimer, staat overigens pas sinds 2007 op de Kop van Zuid. Daarvoor was het Nederlands Fotomuseum aan de Witte de Withstraat in het centrum van Rotterdam gevestigd, waar het in 2003 voor het eerst de deuren opende.

Locatie

Het Nederlands Fotomuseum is gevestigd in Las Palmas. Dit voormalige gebouw van de Holland-Amerika Lijn heeft sinds de verhuizing van de rederij naar Seatlle vele bestemmingen gehad. Zo werden nationaal en internationaal bekende techno DJ’s door Nederlandse grootste technoheld Jochem Paap, beter bekend als Speedy J, naar Las Palmas gehaald om er hun kunsten te vertonen. Daarnaast werd het gebouw ook gebruikt als tentoonstellingsruimte.

Programma / activiteiten

In 2007 is Las Palmas heropend door niemand minder dan Hare Majesteit Koningin Beatrix en sindsdien is ook het Nederlands Fotomuseum er gevestigd. Visliefhebbers zijn er ook op hun plek want de bekende chef-kok Herman den Blijker bestiert er een visrestaurant. Voor een lunch met fantastisch uitzicht kun je ook naar het nabijgelegen Hotel New York wandelen. Aan de andere kant van de Maas ligt het Museumpark dat in de loop der jaren het culturele hart van Rotterdam is geworden. Naast het vermaarde Boijmans van Beuningen zijn hier ook de Kunsthal en het Nederlands Architectuurinstituut gevestigd. Een bezoek aan het Nederlands Fotomuseum kan dus prima worden uitgebreid met tal van andere culturele activiteiten.

Om meer uit een bezoek aan het fotomuseum te halen kun je het beste een rondleiding boeken. Op de website vind je hierover meer informatie. Daarnaast geeft de website ook actuele informatie over wisselende exposities.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling