Introductie

Ooit was Natuurpark Berg & Bos in Apeldoorn voor Koningin Wilhelmina een plek om in alle rust te schilderen. Niet zo verwonderlijk, want het prachtige park leent zich uitstekend om heerlijk tot rust te komen. Cultuur en natuur ontmoeten elkaar in Natuurpark Berg & Bos. En dankzij het grote aanbod aan wandelroutes, hardlooproutes, Nordic Walking routes en GPS-routes hoeft niemand meer iets te missen van dit prachtige stukje Veluwe.

Ga naar de website van Natuurpark Berg & Bos

Historie en populariteit

Het park is in 1934 aangelegd als werkverschaffingsproject ten tijde van de crisis in de jaren dertig. Bijna driekwart eeuw later heeft de Apeldoornse gemeenteraad besloten het park weer in haar oude luister te herstellen. Daarnaast worden er tal van nieuwe elementen toegevoegd. Oude elementen, zoals de ‘Stenen Bank’, van waar Koningin Wilhelmina vroeger de prachtige natuur vast wist te leggen op het canvas, blijven uiteraard bestaan.

Locatie

In Natuurpark Berg & Bos zijn diverse attracties en bezienswaardigheden ondergebracht. De klimtoren, een 26 meter hoge uitkijktoren, biedt een spectaculair uitzicht over de Veluwe en over Apeldoorn. Daarnaast is er een speelweide, een vlindertuin en het Pinetum, een naaldbomentuin met onder andere een aantal mammoetbomen. Eveneens gelegen op het terrein van Natuurpark Berg & Bos is de Apenheul. In dit dierenpark leven diverse soorten apen in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving. Borneo orang-oetangs, doodshoofdaapjes, kapucijnapen, diverse soorten maki’s en nog vele andere apensoorten zijn hier te bewonderen. Eveneens ‘om de hoek’ liggen familiepark Koningin Juliana Toren, met meer dan zestig attracties een heerlijk dagje uit, en Paleis het Loo, waar je heerlijk kunt struinen door de prachtige paleistuinen.

Programma / activiteiten

Naast een groot aantal routes geschikt voor tal van sportieve activiteiten, zijn er ook routes aangelegd die de bezoeker in staat stellen oog in oog te komen met wilde zwijnen en herten. Voor de kinderen is er een Kidsnatuurpad aangelegd. En tenslotte vormt Natuurpark Berg & Bos het groene decor voor het jaarlijkse Openlucht Filmfestival. Meer informatie over dit festival vind je op de website van het natuurpark.

Stats & tags


Apeldoorn, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Natuur

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling