Introductie

Natuurmuseum De Wielewaal is gelegen in een pittoreske boerderij in het Willige Langerak, een historisch dorpje dat behoort tot de gemeente Lopik. Het museum geeft bezoekers een veelzijdige blik van de dierenpopulatie en de natuur in de Lopikerwaard. De vogels en dieren die in dit museum staan opgezet, zijn allen slachtoffer geworden van onder meer het verkeer of andere noodlottige ongevallen.

Ga naar de website van Natuurmuseum De Wielewaal

Historie en populariteit

De prachtige schoonheid van de natuur vinden bezoekers terug in de mooie aangelegde tuin die zich rondom de boerderij bevindt. Men kan rondleidingen door het het Natuurmuseum De Wielewaal krijgen, alsook door de schitterende tuin.

Locatie

Natuurmuseum De Wielewaal is op eigen initiatief ontstaan in 1999. Lou en Marijke Rijneveld wonen sinds 1985 op de boerderij, en trachten met hun unieke museum bezoekers een kleurrijk overzicht te geven van de natuur en de dierenpopulatie uit de omgeving.

Programma / activiteiten

Het museum heeft haar bekendheid te danken aan de goede mond-tot-mond reclame. Natuurmuseum De Wielewaal mag dan ook jaarlijks steeds meer bezoekers welkom heten. Van verenigingen en scholen tot aan wandelaars en passanten.

Natuurmuseum De Wielewaal is gevestigd in het eeuwenoude, historische dorpje Willige Langerak. Het dorp is gelegen aan de rand van de Lopikerwaard aan de rivier de Lek en behoort tot de gemeente Lopik en de provincie Zuid Holland. Het museum is vanuit het hele land goed te bereiken, vooral met eigen vervoer.

Bij Natuurmuseum De Wielewaal kunnen bezoekers een rondleiding krijgen, waarna men zelf nog een mooie wandeling kan maken door de kleurrijke, magische en bijna sprookjesachtige tuin. Watervogels, ijsvogeltjes, zangvogels en idyllische laantjes vol knotwilgen geven de schoonheid van de natuur perfect weer.

In het museumwinkeltje kan men terecht voor onder meer borstelwerk, klompschoenen, touw en verschillende authentieke Hollandse klompen. Daarnaast beschikt het museum over een gezellig buitenzitje en is een gedeelte, de oude veeschuur, zo ingericht dat de ruimte uitermate geschikt is voor groepen. Voor kinderen liggen er spannende speurtochten klaar die hen op spelenderwijze door het Natuurmuseum De Wielewaal heen begeleiden.

Stats & tags


Lopik, Utrecht, Nederland
Musea, Natuurmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling