Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? 
Dat ontdek je in het muZIEum helemaal zelf. Het muZIEum is namelijk niet zomaar een museum, maar een ervaringsmuseum. Ga met een blinde of slechtziende gids op pad in hun wereld – de wereld van niet zien. Zelfs nu met de 1,5 meter maatschappij! Want hoe houd je afstand als je niet goed kunt zien? Ervaar het zelf!

Ontdekkingstocht in het donker – ga op een bijzondere vakantie!
We gaan op vakantie! Hup snel je kleding pakken, rennen naar de trein of vlug de auto instappen, op het vliegveld snel de borden checken naar welke gate je moet en hoe laat je vliegtuig vertrekt. Klinkt allemaal heel vanzelfsprekend, toch? Maar hoe is dat voor iemand die niet (goed) ziet? Stap het pikkedonker in en ervaar het zelf, samen met je gids als reisleider. Worden jouw ogen geopend door ze even te sluiten?

Expeditie ribbelroute – Nijmegen door een slechtziende bril 
Stap even in de schoenen van een van onze slechtziende gidsen en ga met hem op expeditie in Nijmegen. Ervaar in de buitenlucht de 1,5 meter maatschappij door onze virtualrealitybril, die verschillende oogaandoeningen simuleert. Want hoe werkt dat als je niet kan zien? Hoe houd je dan 1,5 meter afstand? Wat zijn de mogelijkheden voor iemand die slechtziend is om toch zijn of haar weg te vinden? Daar kom je achter tijdens de expeditie.

We kunnen niet wachten je weer te ZIEn! 
Hoe dan ook, het blijven spannende tijden voor ons. De periode van drie maanden (maart – mei 2020) dicht heeft een grote impact gehad. Als niet gesubsidieerd museum betekent het voor ons: geen bezoekers, geen inkomsten. Nu we weer open kunnen biedt het perspectief, maar vanwege de aangescherpte maatregelen kunnen we nog steeds niet de bezoekersaantallen ontvangen die we gewend zijn. Alle hulp kunnen we dan ook hard gebruiken. Zo blijven we ogen openen door ze even te sluiten en daarmee onze belangrijkste missie waar te maken: werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden.
Dus ben je op zoek naar een bijzonder uitje dat je nooit meer vergeet? Boek dan een beleving bij het muZIEum en steun ons direct. Leuk voor jezelf en voor ons!

Het muZIEum heeft een aangepast protocol voor een veilig en verantwoord bezoek. Kijk voor meer informatie op: www.muzieum.nl/maatregelen-coronavirus  

Ga naar de website van muZIEum

Stats & tags

0

Nijmegen, Gelderland, Nederland
Musea, Wetenschapsmusea

Overige informatie

Openingstijden

Maandag: 12:00u-17:00u
Dinsdag: 9:30u-17:00u
Woensdag: 9:30u-17:00u
Donderdag: 9:30u-17:00u
Vrijdag: 9:30u-17:00u
Zaterdag: 9:30u-17:00u
Zondag: 9:30u-17:00u

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling