Introductie

Museumpark Orientalis is een openluchtmuseum, gelegen in een heuvelachtige en bosrijke omgeving. Bezoekers worden meegenomen door de verschillende dorpjes, stadsstraten, pleinen, akkers, dieren en oosterse planten. Het museum toont onder meer van drie religies de leefwereld, zoals de tradities en achtergronden van het christendom, het jodendom en de islam. Daarnaast beschikt het Museumpark Orientalis over de grootste verzameling van kerststallen in Nederland.

Ga naar de website van Museumpark Orientalis

Historie en populariteit

Museumpark Orientalis is door de Waalwijkse Arnold Suys, een katholieke priester, in 1911 opgericht. Toen was het museum een pelgrimsoord voor gelovigen. Een aantal kloosterordes verzorgden destijds de rondleidingen door het park. Een gedeelte van de beschikbare grond werd verkocht om het museum te bekostigen en op dit stuk grond werd een dorpje gesticht met de naam Heilig Landstichting. In 2007 kreeg het park de naam Orientalis, want tot die tijd droeg het de naam Bijbels Openluchtmuseum. Sinds 2009 is het museum gesloten wegen restauratiewerkzaamheden. Het is de bedoeling dat het Museumpark Orientalis in het voorjaar van 2012 haar deuren weer opent voor publiek.

Locatie

Jaarlijks trekt Museumpark Orientalis ruim 80.000 bezoekers vanuit de hele wereld.

Programma / activiteiten

Museumpark Orientalis is gelegen in het dorpje Heilig Landstichting, dat behoort tot de gemeente Groesbeek in de provincie Gelderland. Goed te bereiken met de auto vanuit alle richtingen van het land.

Het Museumpark Orientalis organiseert geregeld activiteiten en evenementen. Zo kunnen bezoekers van jong tot oud deelnemen aan onder meer Arabische kalligrafie, henna schilderen of ezeltje rijden. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen de historische Heilig Land route lopen en diverse sprekers vertellen levensverhalen. Daarnaast zijn er regelmatig exposities te bezichtigen met onder meer tekeningen, foto’s en oude filmbeelden.

Voor scholen doet het Museumpark Orientalis ook veel, want schoolgroepen kunnen deelnemen aan diverse educatieve programma’s. Daarnaast biedt het museumrestaurant Romeinse Herberg authentieke Joodse, Romeinse en Arabische gerechten en is bovendien op afspraak geopend voor recepties en feesten.

Stats & tags

0

Nijmegen, Gelderland, Nederland
Musea, Openluchtmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling