Museumpark Orientalis
Wat je nergens anders vindt…

Reis in eigen land naar het nabije Midden-Oosten!  In Museumpark Orientalis beleef je de kleurrijke wereld van christendom, jodendom en islam die hier tot leven komt en je meeneemt op een leuke en leerzame reis naar een andere wereld en andere tijden.

Wandel door ons 30 ha groot buitenmuseum en stap een echt Joods dorp binnen, waar je bijvoorbeeld een synagoge kunt bezoeken. Drink een kopje thee met bewoners in het Arabisch dorp, dat prachtig aan een meertje ligt. Door veel groen wandel je door naar het Romeinse deel van het park waar het plein van Pilatus ligt en de sfeervolle Romeinse straat, met een Egyptisch, Grieks en Romeins huis. Vooraan in het park ligt een echt Romeins patrouilleschip op het droge, de Liburna.

Ontdek hoe in de oudheid Bedoeïenen leefden in de woestijn en bezoek de overnachtingsplaats voor woestijnreizigers, de Karavanserai. Of loop binnen in de levensechte geboortegrot van Jezus.

Evenementen en exposities

Het hele jaar door zijn er evenementen met activiteiten, demonstraties (bv. oude ambachten), en (kinder)voorstellingen. In het hoofdgebouw kun je afwisselende exposities bekijken die de verschillen, overeenkomsten en gebruiken van jodendom, christendom en islam laten zien.

Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Regelmatig zijn er speciale activiteiten, met leuke opdrachten of speurtochten. Ook kun je je kinderfeestje vieren in Museumpark Orientalis.

In de Romeinse herberg geniet je van Romeinse lekkernijen. In restaurant Le Souk vind je heerlijke Arabische gerechten en hapjes.

Groepen kunnen speciale arrangementen, workshops of rondleidingen boeken.

Kijk voor meer informatie en het programma op www.museumparkorientalis.nl

Entreeprijzen

Volwassenen € 10,50
Kinderen 4 t/m 15 jaar: €6,50
Gezinsticket (2 volwassenen + 2 kinderen) €28,50
Parkeermunt: €4,00

Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis entree
Museumjaarkaarthouders: gratis entree
Rolstoelbegeleiders: gratis entree

Stats & tags

0

Nijmegen, Gelderland, Nederland
Musea, Openluchtmusea

Overige informatie

Openingstijden

Van 1 maart t/m 25 oktober 2020,  van dinsdag t/m zondag geopend van 11.00 – 17.00 uur. Op maandag gesloten. Op 27 April (Koningsdag) en i.v.m. de Vierdaagse van 21 t/m 24 juli gesloten.

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling