Introductie

De vrouw staat centraal in het Museum van de Vrouw. De vrouw, de moeder, oma, zuster, echtgenote, boerin, jonkvrouw, vroedvrouw, verpleegster et cetera. De totale geschiedenis van de vrouw wordt in het museum belicht, zowel in het gezin als in de samenleving, vanaf de geboorte en doop tot aan het overlijden en de daarbij horende rouw. Behalve de permanente tentoonstelling organiseert het museum ook geregeld interessante wisselexposities die zich richten op bepaalde thema’s en aspecten van het werken en leven van vrouwen door de jaren heen. Het Museum van de Vrouw is niet alleen boeiend voor vrouwen, want voor mannen is het juist ook een leuk en misschien wel leerzaam uitje.

Ga naar de website van Museum van de Vrouw

Historie en populariteit

Museum van de Vrouw is vanuit een privé verzameling ontstaan. Deze verzameling van Annie Schreuders-Derk kwam in 2007 in handen van de gemeente Echt-Susteren. Met ingang van 2007 is het complete beeld van anderhalve eeuw vrouwenleven gehuisvest in het voormalige raadhuis van Echt. Museum van de Vrouw mag jaarlijks vele bezoekers zowel man als vrouw, welkom heten.

Locatie

Museum van de Vrouw is gelegen in Echt, gemeente Echt-Susteren in de provincie Limburg. Het museum is met eigen vervoer prima te bereiken. Wie met het openbaar vervoer reist, kan vanuit het Station Echt de bus richting het museum nemen.

Programma / activiteiten

Museum van de Vrouw presenteert de ‘gewone’ vrouw in al haar facetten. De vrouw die zorgt, lief heeft, leeft, werkt, woont, kiest en nog veel meer. De collectie varieert van dames- en herenmode, sieraden en make-up tot aan keukengerei, woontextiel en speelgoed. De ontwikkeling van het vrouwenleven staat hier centraal en wordt door middel van oude tradities en hedendaagse thema’s met elkaar verbonden. De permanente expositie wordt geregeld afgewisseld met tijdelijke wisseltentoonstellingen.

Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen, gegeven door een deskundige gids. In de Goojkamer kan men genieten van een drankje met een stukje Limburgse vlaai. Deze gezelligste huiskamer van Limburg is tevens bij uitstek de plek voor onder meer vergaderingen, bruiloften of verjaardagen. De museumwinkel biedt diverse originele cadeautjes en tot slot kunnen bezoekers ook kiezen voor een arrangement zoals een een bezoek aan de Abdij Lilbosch of een wandeling door Echt in combinatie met een bezoek aan Museum van de Vrouw.

Stats & tags

0

Echt, Limburg, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling