Introductie

Museum Jan Heestershuis neemt bezoekers mee terug in de tijd. Het ingerichte woonhuis geeft een goed beeld van Heesters werk en leven, het brengt de wereld van de kunstenaar weer tot leven. Te midden van antieke objecten en meubels, worden de kunstwerken van Jan Heesters tentoongesteld. In de overige ruimten, zoals het moderne paviljoen, worden tweejaarlijkse exposities gewijd aan andere kunstenaars zowel uit het heden als uit het verleden. In de beeldentuin van Museum Jan Heestershuis worden bezoekers getrakteerd op wisselende tentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunstenaars.

Ga naar de website van Museum Jan Heestershuis

Historie en populariteit

Kunstenaar Jan Heesters woonde en werkte van 1893 tot 1982 in Schijndel. Onderwerp van zijn schilderijen, etsen en tekeningen was vaak het Brabantse landschap, maar hij schilderde ook graag de mens aan het werk of voor hem poserend. Na zijn overlijden schonk hij een groot gedeelte van zijn kunstwerken, evenals zijn tuin en huis met inboedel aan de Schijndelse gemeenschap. De bedoeling was dat er een museum van werd gemaakt. Dit is gebeurd en jaarlijks weten vele liefhebbers van kunst, maar ook dagjesmensen, scholen en passanten het Museum Jan Heestershuis te vinden.

Locatie

Museum Jan Heestershuis is gelegen in Schijndel, provincie Noord Brabant. Vanuit Veghel en Den Bosch rijden bussen richting Schijndel en wie met eigen vervoer komt, kan op de markt voor het gemeentehuis parkeren.

Programma / activiteiten

Het Museum Jan Heestershuis beschikt over een vaste collectie, bestaande uit Heesters eigen kunstwerken, antieke meubels en voorwerpen. Daarnaast wordt er eveneens van hedendaagse kunstenaars grafisch werk verzameld. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen, maar ook kiezen voor een leuke activiteit. Zo worden er regelmatig workshops gegeven zoals een keramiekworkshop.

Kinderen zijn ook welkom in het museum en kunnen hier zelfs hun kinderfeestje vieren. Voor leerlingen van scholen zijn er diverse educatieve projecten ontwikkeld, zodat ook zij op een leuke manier kennis kunnen maken met het museum en de collectie. Tot slot leent het Museum Jan Heestershuis zich ook goed voor creatieve uitjes, bijvoorbeeld met collega’s, vriendinnen of familie.

Stats & tags


Schijndel, Noord-Brabant, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling