Introductie

Het Urker Museum Het Oude Raadhuis geeft een fantastisch inzicht in het verleden van Urk met uiteenlopende collecties en tentoonstellingen. In de visserijzaal worden bijvoorbeeld diverse visserijtechnieken uitgebeeld en ook kunnen bezoekers kennismaken met een authentieke scheerwinkel en de typische klederdracht. Er is een leuk museumwinkeltje aanwezig, waar snuisterijen, zoals schelpen, boeken en miniaturen worden aangeboden. De winkelinrichting straalt de sfeer van vroeger uit en dat geldt ook voor de originele oud Urker woning met een authentiek interieur.

Ga naar de website van Museum Het Oude Raadhuis

Historie en populariteit

Na een grondige verbouwing is het Museum Het Oude Raadhuis in april 1989 geopend voor het publiek, waarna in de jaren die volgden als gevolg van een kleine brand herstelwerkzaamheden moesten worden uitgevoerd. In 1998 werd het museum uitgebreid met het naastliggende pand, dat als de oud Urker woning is ingericht. Vervolgens is het museum in 2007 nog verder gemoderniseerd met de ingebruikname van een multifunctionele zaal en met een permanente tentoonstelling van de kunstenaar Ernst Leijden in een nieuwe zaal.

Locatie

Museum Het Oude Raadhuis is gevestigd op Urk, provincie Flevoland en is prima te bereiken met de auto. Bij het museum is voldoende parkeergelegenheid aanwezig voor auto’s en bussen, die groepen vervoeren. Het museum is toegankelijk voor minder validen en in de omgeving van het museum zijn diverse bezienswaardigheden en winkels te vinden.

Programma / activiteiten

In het Museum Het Oude Raadhuis zijn naast de collecties en wisselende tentoonstellingen, die bezoekers kunnen bezichtigen, ook leuke activiteiten te beleven en te ondernemen. De agenda wordt tweemaandelijks vastgesteld en varieert van bijvoorbeeld een lezing over de Urker taal en tradities tot aan een filmochtend in het museum.

De wisselexposities maken het interessant om het museum vaker dan één keer te bezoeken. Deze wisselexposities krijgen vorm in het winterseizoen, waarbij het bestuur en de vrijwilligers de voorbereidingen treffen en een bepaalde aan Urk gerelateerde zaak verder uitdiepen. In het Museum Het Oude Raadhuis kunnen bezoekers bovendien continue een doorlopende videofilmpresentatie bekijken.

Stats & tags


Urk, Flevoland, Nederland
Cultuurhistorische Musea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling