Introductie

Museum De Kantfabriek vertelt bezoekers alles over de gang van zaken van de textielindustrie in de vorige eeuw. In deze monumentale fabriek ratelen de machines en leert men alles over textiel aan de hand van een verrassend, moderne museumpresentatie. Ook de textielindustrie en historie van Horst en omgeving komt aan bod. Het museum beschikt over een documentatiecentrum waar bezoekers alles over de geschiedenis kunnen vinden. Naast de boeiende en prikkelende tentoonstellingen, worden er eveneens regelmatig lezingen, workshops en cursussen in Museum De Kantfabriek gehouden. Deze zijn geschikt voor jong en oud.

Ga naar de website van Museum de Kantfabriek

Historie en populariteit

Museum De Kantfabriek heeft haar deuren voor publiek in juni 2009 geopend. Het museum werd gevestigd in de toen nog laatste kantproducerende fabriek van Nederland. Deze Kantfabriek werd in 1928 opgericht. Toen sluiting van de fabriek dreigde, ontstond het initiatief om het pand en de inboedel met de diverse zeldzame machines te behouden. De oude fabriek werd in samenwerking met BOEi aangekocht en omgebouwd tot museum. De geschiedenis van de textielindustrie in Horst en omstreken wordt hiermee levend gehouden. Bezoekers worden langs het heden en het verleden geleid. Het Museum De Kantfabriek is bijzonder populair en ziet de bezoekersaantallen met de jaren stijgen.

Locatie

Museum De Kantfabriek is gelegen in de plaats Horst, provincie Limburg. Het museum is goed bereikbaar met eigen vervoer en wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf Station Horst-Sevenum de bus richting het museum nemen.

Programma / activiteiten

Museum De Kantfabriek biedt rondleidingen aan groepen. Bezoekers worden meegevoerd langs de vaste collectie authentieke machines en originele objecten. Zij komen alles te weten over textiel en de textielhistorie. Er is een aparte ruimte voor bijzondere tentoonstellingen, waar eveneens workshops, cursussen en lezingen gehouden kunnen worden. In het documentatiecentrum kan men terecht voor tijdschriften, boeken en kranten en de kantine is toegankelijke voor koffie en thee.

Een bezoekje aan het museum is bijzonder geschikt voor familiedagen, vriendinnen uitstapjes of een personeelsuitje. Het is mogelijk een volledig arrangement samen te stellen inclusief workshop, rondleiding en een lunch. Daarnaast biedt het museum educatieve programma’s zowel voor textielhobbyisten als voor academieleerlingen. En wie een feestelijk kinderfeestje wil organiseren, is eveneens aan het juiste adres bij Museum De Kantfabriek.

Stats & tags


Horst, Limburg, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling