Introductie

Iedereen die van sprookjes houdt, kom naar de Mini Efteling! Je krijgt een rondleiding door een gastheer langs voorstellingen, poppenshows en nog veel meer.

Ga naar de website van Mini Efteling

Historie en populariteit

Wat bijzonder is aan de Mini Efteling: het park is gemaakt en werd beheerd door kinderen. Die waren na een bezoek aan de Efteling zo enthousiast over de attractie Carnaval Festival, dat ze thuis aan de slag gingen met papier-maché, melkflessen, karton en crêpepapier. Het park was eigenlijk een soorthobbyruimte, waar naar hartenlust geknutseld werd. Er kwamen in 1984 al belangstellenden op af, daarom is besloten de Mini Efteling een jaar later officieel voor het publiek te openen. Inmiddels is het park een stuk professioneler geworden, maar nog altijd werken kinderen –samen met enthousiaste vrijwilligers- mee. Het jaar 2002 was een dieptepunt in het bestaan van de Mini Efteling: er waren inmiddels zoveel bezoekers, dat ze aan strengere eisen moesten voloden op last van de brandweer. Er was geen geld voor de benodigde aanpassingen, waarop het park zijn deuren moest sluiten. Na een inzamelingsactie en oproepen via de media, kon in 2003 het park weer open, nadat de vereiste tweede nooduitgang, brandblussers en noodverlichting was geïnstalleerd.

Locatie

De Mini Efteling ligt in het Brabantse dorp Nieuwkuyk, tussen Den Bosch en Waalwijk in.

Programma / activiteiten

Iedere zaterdag is het park geopend; het gehele jaar door. De rondleiding langs alle voorstellingen en shows, duurt ongeveer 3 uur. Omdat het aantal bezoekers per trip beperkt is, dient u vooraf te reserveren. Naast de sprookjes, is er ook een leuke speeltuin waar je je kunt uitleven. Het park is vooral gericht op kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 10 jaar. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen. Je kunt hier ook je kinderfeestje houden.

Stats & tags


Nieuwkuijk, Noord-Brabant, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling