Horen, (niet) zien en zwijgen

22 april t/m 7 mei 2017

Onze ogen vertellen ons veel over de wereld. Sommige dingen zijn met je andere zintuigen niet eens echt interessant. Neem een schilderij: met je vingers voel je vaak alleen een ietwat bobbelig doek of slechts een gladde, koude glasplaat die het schilderwerk beschermt. Maar dat kan anders. In de meivakantie dagen wij je uit om blind of slechtziend een schilderij te maken. En niet zomaar een schilderij, maar een voelschilderij. Laat de creativiteit in je los en ontdek wat verschillende materialen, vormen en reliëf overbrengen. Want een schilderij is zwijgend, maar het spreekt wel!

Dan zijn er natuurlijk je oren. Hoeveel geluiden herken jij? Doe mee aan ons geluidenspel, scoor punten en wie weet win je zelfs een prijs.

Voelen je smaak- en reukzin zich achtergesteld? Geen paniek. Tijdens onze proeverij in het donker gaat alle aandacht naar hen, terwijl jij wordt verrast met lekkernijen.

Ga jij de uitdaging aan? Kom in de meivakantie naar het muZIEum, het museum over zien en niet-zien. Geef je ogen wat rust en ontdek de wereld eens op een andere manier. Bezoek voor meer informatie de website.

Stats & tags

0

Nijmegen, Gelderland, Nederland
blinden, museum, muzieum, nijmegen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling