Introductie

Landbouwmuseum Zorg & Kinderboerderij Het Hooivak is in eerste instantie geopend als landbouwmuseum. De basis van de collectie was het boerengereedschap van de familie en door de jaren heen werd de verzameling aangevuld met schenkingen van de eilandbewoners. Ieder jaar is er eveneens een wisselende expositie te zien in het museum.

Ga naar de website van Landbouwmuseum Zorg & Kinderboerderij Het Hooivak

Historie en populariteit

Reeds enkele jaren heeft het landbouwmuseum gezelschap gekregen van een kinderboerderij. Kinderen kunnen hier dan ook naar hartenlust kalfjes voeren, pony rijden, boter karnen, graan maken en lammetjes te drinken geven. Daarnaast dient het museum eveneens als zorgboerderij, omdat dieren vaak een therapeutische werking hebben op kinderen, met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking.

Locatie

In 2002 is het Hooivak als landbouwmuseum geopend. Gevestigd in een Terschellinger boerderij uit 1889 zorgt het museum voor het behoud van de boerderij en de cultuurgeschiedenis. In 2006 is de kinderboerderij erbij gekomen en sinds 2010 komt het landbouwmuseum tegemoet aan wensen van mensen met zorgvragen. Welzijn en interesse voor gasten, dieren en cultuurhistorie staan hier bovenaan. Iedereen is dan ook welkom bij Landbouwmuseum Zorg & Kinderboerderij Het Hooivak, het museum dat deel uitmaakt van de Verenigde Zorgboeren, Landbouw en Zorg.

Programma / activiteiten

Landbouwmuseum Zorg & Kinderboerderij Het Hooivak is gelegen in Hoorn op het Waddeneiland Terschelling, provincie Friesland. Vanuit Harlingen op het vaste land per boot bereikbaar. Harlingen is bovendien goed met de auto en het openbaar vervoer te bereiken.

Bezoekers kunnen in het Landbouwmuseum Zorg & Kinderboerderij Het Hooivak de mooie collectie bezichtigen, de collectie die de cultuur historie van de boerderij uit 1889 in stand houdt. Daarnaast is er een kinderboerderij waar kinderen zich prima kunnen vermaken met de dieren die er wonen. Eieren rapen, dieren aaien en pony rijden, maar ook graan maken en boter karnen behoren tot de mogelijkheden.

Het museum is eveneens zorgboerderij, waar kinderen met een verstandelijke beperking onder meer kunnen meewerken op de kinderboerderij, maar ook in het museum zelf is voor hen van alles te doen, zoals gasten ontvangen, koffie & thee schenken, een rondleiding begeleiden, klussen en in de moestuin werken. Landbouwmuseum Zorg & Kinderboerderij Het Hooivak is een prima plek voor iedereen!

Stats & tags


Terschelling, Friesland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling