Introductie

Bijzondere, aaibare en lieve dieren wonen bij Kinderboerderij De Veldmuis. Er is ook een speeltuin en een moestuin.

Ga naar de website van Kinderboerderij De Veldmuis

Historie en populariteit

In 2011 bestaat Kinderboerderij De Veldmuis 20 jaar. In dat jaar is veel veranderd: nieuw bestuur en nieuwe vrijwilligers. Deze verandering was noodzakelijk, omdat het enkele jaren niet zo goed ging met De Veldmuis.

Locatie

Kinderboerderij De Veldmuis ligt naast de 18e eeuwse molen in het Noord-Hollandse Zaandam. Vanaf treinstation Zaandam loopt u in een kwartier naar de boerderij. Met de auto is De Veldmuis prima te bereiken.

Programma / activiteiten

Bij Kinderboerderij De Veldmuis kom je regelmatig andere dieren tegen. Dit komt omdat de boerderij dieren opvangt van kinderen die op vakantie zijn. Natuurlijk wonen er ook heel veel dieren op De Veldmuis zelf. van katten tot duiven, varkens tot insecten en van geiten tot konijnen. In de volière wonen twee groepen vogels: de tropische vogels en de kromsnaveligen, zoals parkieten en agapornissen. Naast alle dieren die je kunt aaien en bewonderen, vind je hier ook een speeltuin. je kunt hier naar hartenlust spelen. Wat dacht je van een superhoge glijbaan? of lekker schommelen of klauteren op het klimrek? De dieren van De Veldmuis eten kakelvers. Een groot deel van hun maaltijden komt namelijk van de biologische moestuin. Sommige groenten -zoals de pompoenen voor Halloween- worden speciaal voor de bezoekers gekweekt. De eitjes van de vele kippen op de boerderij zijn ook te koop. Net als tweedehands dierenkooien en kippenvoer. Verder organiseert het dierenpark ook kinderfeestjes. Je kunt dan met je vriendjes en vriendinnetjes zelf taart maken, vilten, schilderen, met de dieren knuffelen of gewoon lekker spelen in de speeltuin.
Behalve op feestdagen, is De Veldmuis elke middag geopend tot 16.30.

Stats & tags


Zaandam, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling