Herfstfair 2015
Hoewel we in ons hart er eigenlijk nog niet aan toe zijn om de zomer los te laten, laat de natuur ons door de veranderende kleuren en geuren merken dat de herfst in aantocht is.
Maar niet getreurd, ook dit jaargetijde heeft z’n eigen schoonheid en menig creativeling moet toch wel geprikkeld worden door al die mooie pompoenen, vruchten, bessen en andere ‘herfstschatten’
We gaan u een beetje helpen om in de sfeer te komen door het organiseren van een herfstfair op vrijdag 11 en zaterdag 12 september. Zo zorgen we alweer voor de zevende keer voor een uitbundig feestje.
Ieder jaar proberen we weer een heel bijzonder assortiment fleskalebassen, pompoenen en komkommervruchten te kweken. De fleskalebassen en komkommervruchten worden, omdat ze warmte nodig hebben, in de kas gekweekt. Voor de andere soorten hebben we buiten een kweekveld. Ook voor onszelf is het altijd weer spannend wat er onder de grote bladeren vandaan zal komen.
Veel pompoenen zijn uitstekend geschikt voor consumptie. We geven ook aan welke soorten dit zijn. Voor zover mogelijk voorzien we alle soorten van naam en gebruiksmogelijkheid. Natuurlijk moet u tijdens de fair even genieten van een kop zelfgemaakte pompoensoep.
Pompoenen zijn in de tweede plaats zeer geschikt om natuurlijke decoraties mee te maken. Dit laten we u zien met een heleboel kant en klare voorbeelden ( kransen, opgemaakte pompoenen e.d. ) die ook te koop zijn. Maar natuurlijk zijn ze ook als inspiratiebron bedoeld.
Op allebei de dagen zal Ilse Kerkmeijer om 10.30 uur een bloemschikdemonstratie geven.
De herfst is ook weer het moment om een nieuwe garderobe aan te schaffen. Daarom raden we u aan de sprankelende herfstmodeshow van ‘Roos Fashion’ te bezoeken, beide dagen om 12.00 uur en 15.00 uur. U kunt de kleding ook passen en eventueel kopen.
Stands met producten in herfstsfeer maken het geheel compleet. Zo vindt u daar o.a. fruit- en vruchtensappen, prachtige handgemaakte sieraden van ‘Ayuda Maya’, een stichting met en drinkwaterprojekt voor de Maya’s in Guatemala en brocante van Antiekhal Heerde.
Marthijn Katers laat zien hoe het hout draaien in z’n werk gaat en verkoopt ook houtgedraaide artikelen. Paula Kroeze van Paula’s passie voor vilt toont hoe het vilten in z’n werk gaat. Walter Jubelteen staat met eigen gemaakte jams. John en Jennie Veldhuis maken de mooiste dingen m.b.v. een figuurzaagmachine.

Alle tot nu toe genoemde activiteiten spelen zich binnen in de kwekerij af, zodat een regenbui geen roet in het eten kan gooien.
Maar ook het buitengedeelte is zeker de moeite waard: In de bloemenpluktuin kunt u terecht voor het maken van een zelf geplukt boeket. Vindt u het plukken erg leuk, maar ziet u het niet zitten om er een boeket van te maken, dan helpen we u graag.
Op het moment van de herfstfair zijn er ook nog volop herfstframbozen en bramen te plukken
Tot slot moet u niet vergeten om nog even een rondje te maken door onze showtuin met winterharde Fuchsia’s en u zult verbaasd staan over de hoeveelheid bloemen op dit tijdstip van het jaar.
U bent allemaal van harte welkom
De entree tijdens deze 2 dagen ( vanaf 12 jaar) bedraagt €2.50 p.p inclusief en kopje koffie of thee.
Vrijdag 11 sept: 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag 12 sept: 10.00 – 17.00 uur.
Gerrit en Esther van der Velde
Borchgraverweg 3a
8181 RW Heerde
0578-695727
www.kwekerijvandervelde.nl

Stats & tags


Heerde, Gelderland, Nederland

Overige informatie

Openingstijden

Maandag: 0:00u-0:00u
Dinsdag: 0:00u-0:00u
Woensdag: 0:00u-0:00u
Donderdag: 0:00u-0:00u
Vrijdag: 10:00u-17:00u
Zaterdag: 10:00u-17:00u
Zondag: 0:00u-0:00u

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling