Introductie

Gispen, een begrip in de wereld van designmeubilair. Eerst vanuit Rotterdam en later vanuit Culemborg wist industrieel ontwerper Willem Hendrik Gispen de wereld vanaf 1916 te verrassen met gedurfde en baanbrekende ontwerpen. Bekend is Gispen geworden door de inrichting van de Van Nellefabriek in Rotterdam, het schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen. Maar ook de inrichting van het Huis Sonneveld in Rotterdam, dat thans dienst doet als museumwoning van het Nederlands Architectuurinstituut komt van de hand van de meesterdesigner. En meubelontwerpen van de hand van Gispen als President, 412 en Giso genieten over de hele wereld bekendheid. Het Gispen Museum in Culemborg besteedt uitgebreid aandacht aan de tijdloze ontwerpen die de wereld van het meubilair definitief een ander aanzien hebben gegeven.

Ga naar de website van Gispen Museum

Historie en populariteit

Het museum is een initiatief van de in 1996 opgerichte Stichting Gispen Collectie en heeft tot doel om de collectie van de meubelfabrikant te beheren, te behouden, uit te breiden en te presenteren. In 2009 is begonnen met een nieuw historisch overzicht van de objecten waarmee Gispen wereldberoemd is geworden.

Locatie

Het Gispen Museum is gevestigd in het hoofdkantoor van Gispen in Culemborg. Een bezoek aan het museum kan prima gecombineerd worden met een wandeling door het mooie historische centrum van het stadje aan de Lek. Culemborg kent een groot aantal Rijksmonumenten die de stad zijn historische uitstraling geven. Het Stadhuis van Culemborg is een van die gebouwen. Dit prachtige voorbeeld van de laatgotische bouwstijl is gebouwd tussen 1534 en 1539 in opdracht van wederom Elisabeth van Culemborg. Culemborg is daarnaast een populaire bestemming voor de pleziervaart. Mede vanwege de uitstekende ligging van de jachthaven dichtbij het historische centrum van de stad.

Programma / activiteiten

Het Gispen Museum is vrij toegankelijk. Iedere werkdag van 09.00 tot 16.00 heeft het museum zijn deuren geopend voor publiek. Voor groepen zijn er eveneens mogelijkheden op aanvraag.

Stats & tags


Culemborg, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling