Introductie

Gemeentemuseum Maassluis is een museum met vele gezichten. Zo komen bezoekers hier presentaties van moderne beeldende kunst tegen, maar ook de geschiedenis van de gemeente Maassluis. Daarnaast worden er regelmatig wisseltentoonstellingen georganiseerd alsook culturele manifestaties. Er wordt aandacht besteed aan beeldend kunstenaars uit de regio en voor kinderen worden er geregeld bij tentoonstellingen educatieve projecten uitgevoerd. Een voorbeeld hiervan is het Kindermuseum, waarin kids zelf kunnen ervaren wat er allemaal bij komt kijken om een tentoonstelling te maken en te beheren. Het Gemeentemuseum Maassluis is zodoende een aangename verrassing voor jong en oud.

Ga naar de website van Gemeentemuseum Maassluis

Historie en populariteit

De oorsprong van het Gemeentemuseum Maassluis ligt in een oudheidkamer die zich in 1933 op de zolder bevond van het oude stadhuis. Vanwege de grote hoeveelheid schenkingen werd deze ruimte al snel te klein, waardoor een verhuizing naar het huidige pand niet uitbleef. In 1985 werd er uitgebreid door de oude bakkerij in het naastgelegen pand bij het museum te betrekken. Zo ontstond er een grote tentoonstellingszaal en een kunstuitleen. De Vereniging Vrienden van het Gemeentemuseum Maassluis is sinds 1969 actief. Zij zijn verantwoordelijk voor de giften en de inzet van vrijwilligers, zodat vele bezoekers nog jaren lang dit boeiende museum kunnen bezichtigen.

Locatie

Het Gemeentemuseum Maassluis is gelegen in de provincie Zuid Holland en goed te bereiken zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer.

Programma / activiteiten

Naast de vaste collectie van het Gemeentemuseum Maassluis dat bestaat uit de historie van deze plaats met vondsten en voorwerpen waaronder prenten, textiel, tekeningen en gebruiksvoorwerpen is er eveneens een verzameling moderne beeldende kunst te bewonderen. Daarnaast zijn er geregeld wisseltentoonstellingen te zien in het museum. Enkele voorbeelden hiervan zijn de historische expositie over de rol van de Groote Kerk binnen de samenleving van Maassluis en abstracte of winterse schilderijen van kunstenaars uit de regio Rijnmond.

Voor scholen zijn er speciale lesprogramma’s samengesteld die bovendien tweemaal per jaar worden aangeboden en volwassenen kunnen onder meer rondleidingen, lezingen, workshops of taxatiedagen bijwonen in het Gemeentemuseum Maassluis.

Stats & tags


Maassluis, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling