Feest van Licht
Hét familie-uitje voor het hele gezin in de kerstvakantie!

Van 20 december t/m 5 januari opent Museumpark Orientalis haar deuren voor het inmiddels traditionele Feest van Licht. Een gezellig winters feest met allerlei activiteiten voor jong en oud tussen duizenden lichtjes in een feeërieke sfeer.

Laat je verrassen door prachtige kerstgroepen, schilder mee aan een replica van Rubens, kijk en kluister naar de kerstknikkerbaan en geniet van de vele optredens!

Grootste kerststal van Europa
Vergaap je in het hoofdgebouw aan de grootste kerststal van Europa. Het kerstdiorama van ruim 100 vierkante meter telt ruim 1.800 figuren en vertelt het hele kerstverhaal, van de aankondiging van de geboorte van Jezus tot aan de vlucht naar Egypte. Je dwaalt al kijkend langs Bethlehem, Nazareth, het meer van Galilea, Egypte en de woestijn, waar je de drie koningen vindt. Levensecht, leerzaam én hier en daar ook humoristisch. Als je goed oplet terwijl je de buitenroute loopt, zal je zien dat je onderweg zelf het traditionele kerstverhaal bewandelt als je bijvoorbeeld de geboortegrot op ware grootte binnenstapt.

Kerst in karton
Naast de grootste kerststal van Europa is er ook een bijzondere kerststallencollectie van ‘Kerst in Karton’ te bewonderen met unieke en bijzondere exemplaren, en een selectie van kerststallen van Orientalis, waarbij de ster centraal staat.

Markt, optredens en verhalenvertellers
Buiten dwaal je langs de gezellige marktlui op het dorpsplein bij het Joods dorp. Neem een kijkje bij de oude ambachten en warm op met een kop warme chocomel bij de vuurkorf. Met optredens, verhalenvertellers en activiteiten vindt je tijdens Feest van Licht vertier voor het hele gezin!

Voor tickets & info kijk op www.feestvanlicht.nl

Stats & tags

0

Heilig Landstichting, Gelderland, Nederland

Overige informatie

Openingstijden

Van 20 december 2019 t/m 5 januari 2020 dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur.
Op 21, 22, 28 & 29 december in verband met avondopenstellingen geopend van 11.00 – 20.00 uur.

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling