Introductie

Veelzijdige, weelderige tuinen met huisgemaakte kunst, een bed & breakfast, fietsverhuur en een boerentuincafé.

Ga naar de website van De Sequoiahof

Historie en populariteit

In 1979 kochten Jos en Matty de Koeyer een stuk grond met twee perenbomen en een vervallen boerderij. In de loop der jaren is de prachtige tuin ontstaan. De boerderij is stijlvol in ere hersteld en u vindt hier tegenwoordig een boerentuincafé met terras en vijf bed & breakfastkamers.

Locatie

Ten noorden van het Zeeuwse Kruiningen, ligt de Sequoiahof, aan de rand van het dorp Vlake. Met de auto is het uitstekend bereikbaar. De bus stop op nog geen tien minuten loopafstand.

Programma / activiteiten

De Sequoiahof is een weelderige boerentuin van ruim 2 hectare groot. De tuin bestaat onder andere uit een magnoliatuin, bamboetuin, naaldhouttuin, vijvers en een rotstuin. In de authentiek verbouwde boerderij vindt u vijf bed & breakfastkamers en een sfeervolle boerentuincafé met terras. In het boerentuincafé kunt u terecht voor een eenvoudige lunch, ijs en dranken. Groepen kunnen gebruik maken van een buffet, barbecue of uitgebreide lunch, in combinatie met een tuinverhaal en toegang tot de tuin. Wanneer u de Sequoiahof bezoekt, moet u eigenlijk een fiets huren. Bij de Sequoiahof kunt u namelijk picknickrugzakken kopen: een borrel met tapas voor onderweg, een flesje wijn met nootjes en kaas of een volledige lunch. Meer dan 500 hoogstambomen – en net zo veel heesters en struiken- vormen de basis van de Sequoiahof. De bloemenborders zijn onder andere gevuld met korenbloemen, clematissen, rozen, irissen en geraniumsoorten. Als de bollen zijn uitgebloeid, komt de magnoliatuin tot leven. Creaties van eigenaar Jos de Koeyer vindt u overal terug. Een ervan is de Korinthische zuilengang, welke begroeid is met uitbundige bloeiende klimrozen. Van de Sequoia –een boom die 3000 jaar oud kan worden- staan meer dan dertig diversiteiten in de tuin.

Stats & tags


Hansweert, Zeeland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling