Introductie

Bij het Belevingspark CactusOase stappen bezoekers de wondere wereld van de cactussen binnen. Duizenden bijzondere en kleurrijke cactussen staan hier langs de paden opgesteld. In een 6000 m2 grote overdekte kas kan jong en oud genieten van de prachtige vogeltuin, modelspoorbaan Desert Expres met Thomas de Trein, Indian Art Gallery met kunstwerken van Jeroen Vogtschmidt en de prachtige planten die soms de meest bizarre namen dragen, zoals de Hottentottenbilletjes en de Vishaakcactus. De Cactuspiramide met een hoogte van circa vier meter en een breedte van ongeveer zeven meter, is een echte blikvanger. Buiten kan men op het terras genieten van de visvijver en Shetland Ponys. Overal door het Belevingspark CactusOase staan zitjes opgesteld waar het publiek kan genieten van een sfeer van rust en zingende vogels.

Ga naar de website van Belevingspark CactusOase

Historie en populariteit

Het Belevingspark CactusOase wordt gerund door de familie van der Meer. De heer Bert van der Meer leerde al vroeg, als tuinderszoon, de kleine kneepjes van het vak. Wat zijn ogen zien, kunnen zijn handen maken. Zijn vrouw Anny beschikt over een rijke fantasie en heeft van haar hobby cactussen haar werk gemaakt. Samen vormen zij de perfecte combinatie voor het park. Dat vinden de bezoekers die er komen ook, want menigeen komt graag nog eens terug naar het CactusOase. Niet alleen voor de bijzondere cactussen en andere plantensoorten, maar eveneens voor de hartelijke en spontane sfeer.

Locatie

Belevingspark CactusOase is gelegen in Ruurlo, een plaatsje in de gemeente Berkelland, provincie Gelderland. Het park is het gehele jaar open, alleen in de maanden november tot en met februari dienen bezoekers in het weekend voor een afspraak te bellen. De kas is prima met eigen vervoer te bereiken.

Programma / activiteiten

Bij Belevingspark CactusOase proeven bezoekers werkelijk waar het Wilde Westen. De paden worden gesierd met de meest unieke cactussoorten. In de imposante Cactus Piramide bevindt zich een grafkamer en poppenliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de prachtige collectie sierpoppen in authentieke klederdracht. De Indian Art Gallery geeft een kijkje in de Canadese en Noord-Amerikaanse indianen en een speciale modeltrein rijdt door een Mexicaans landschap. Het park beschikt tevens over een winkel waar streekproducten, leuke hebbedingetjes, cadeautjes en natuurlijk cactussen gekocht kunnen worden.

Regelmatig zijn er diverse exposities te zien in het belevingspark en daarnaast zijn er verschillende arrangementen samengesteld waar bezoekers uit kunnen kiezen. Ook kinderen kunnen zich hier opperbest vermaken. Zij kunnen een speurtocht volgen door de wondere wereld van Anny Cactus, een potje in indianenkleuren verven en hun kinderfeestje hier vieren. Ook is Belevingspark CactusOase een uitstekende locatie voor het vieren van vrijgezellenfeesten of andere feestelijkheden.

Stats & tags

0

Ruurlo, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur

Overige informatie

Openingstijden

Maandag: 9:00u-17:00u
Dinsdag: 9:00u-17:00u
Woensdag: 9:00u-17:00u
Donderdag: 9:00u-17:00u
Vrijdag: 9:00u-17:00u
Zaterdag: 10:00u-17:00u
Zondag: 10:00u-17:00u

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling