Over mij

Hoe is het om blind of slechtziend te zijn?
Dat ontdek je in het muZIEum helemaal zelf. Het muZIEum is namelijk niet zomaar een museum, maar een ervaringsmuseum. Ga met een blinde of slechtziende gids op pad in hun wereld – de wereld van niet zien. Zelfs nu met de 1,5 meter maatschappij! Want hoe houd je afstand als je niet goed kunt zien? Ervaar het zelf!

Ontdekkingstocht in het donker – beleef een dag uit het leven van ...!
Het lijkt zo vanzelfsprekend: even je favoriete trui uit de kast pakken, de lekkerste pot pindakaas scoren in de supermarkt of op vakantie gaan in een nieuw land. Hoe doe je dat als je niet kunt zien? Dit ervaar jezelf in de donkerbeleving van het muZIEum. Samen met onze blinde of slechtziende gidsen, kom je erachter hoe het is om op vakantie te gaan als je niet kunt zien of hoe je dagelijkse dingen doet.

Expeditie ribbelroute – Nijmegen door een slechtziende bril
Stap even in de schoenen van een van onze slechtziende gidsen en ga met hem op expeditie in Nijmegen. Ervaar in de buitenlucht de 1,5 meter maatschappij door onze virtualrealitybril, die verschillende oogaandoeningen simuleert. Want hoe werkt dat als je niet kan zien? Hoe houd je dan 1,5 meter afstand? Wat zijn de mogelijkheden voor iemand die slechtziend is om toch zijn of haar weg te vinden? Daar kom je achter tijdens de expeditie.

We kunnen niet wachten je weer te ZIEn!
Hoe dan ook, het blijven spannende tijden voor ons. De periode van drie maanden (maart – mei 2020) en zes maanden (december 2020 - juni 2021) dicht heeft een grote impact gehad. Als niet gesubsidieerd museum betekent het voor ons: geen bezoekers, geen inkomsten. Nu we binnenkort weer open kunnen biedt het perspectief, maar vanwege de aangescherpte maatregelen kunnen we nog steeds niet de bezoekersaantallen ontvangen die we gewend zijn. Alle hulp kunnen we dan ook hard gebruiken. Zo blijven we ogen openen door ze even te sluiten en daarmee onze belangrijkste missie waar te maken: werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden.

Dus ben je op zoek naar een bijzonder uitje dat je nooit meer vergeet? Boek dan een beleving bij het muZIEum en steun ons direct. Leuk voor jezelf en voor ons!

Het muZIEum heeft een aangepast protocol voor een veilig en verantwoord bezoek. de actuele RIVM-richtlijnen omtrent gezondheid en hygiëne vormen de basis van dit protocol en worden strikt nageleefd. Kijk voor meer informatie op: www.muzieum.nl/maatregelen-coronavirus

Albums

Blogberichten