Wensconcert Sytse Buwalda op Berbice in Voorschoten

In 2017 was de beroemde countertenor (“altus”) Sytse Buwalda al eens te gast bij de Vrienden van Berbice voor een concert in de Oranjerie van Buitenplaats Berbice. Dat is zo goed bevallen dat hij op zondagmiddag 20 september nogmaals een selectie van zijn repertoire ten gehore zal brengen tijdens een bijzonder wensconcert. Dit maal in de open lucht met de Oranjerie als decor.

 

Internationale carrière

Al meer dan dertig jaar is Sytse Buwalda wereldwijd een veelgevraagde solist. Het zingen van liederen is één van zijn grootste passies. Hij heeft op internationale podia gewerkt met grootheden als Sir David Wilcocks, Maasaki Suzuki en Edo de Waart. Samen met luitist/gitarist David van Ooijen oogst hij veel succes met zijn bijzondere recitals in binnen en buitenland. Sytse soleert op meer dan 100 CD’s en David heeft meer dan 30 CD’s opgenomen in de loop van zijn even indrukwekkende, carrière. In 2016 werd Sytse voor zijn baanbrekende, innovatieve en veelzijdige verdienste als countertenor benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

 

Feestelijke wensprogramma

De Vrienden van Berbice zijn bijzonder opgetogen over het feit dat deze bijzondere zanger op Berbice terugkeert voor een concert, begeleid door gitarist en luitist David van Ooijen. Het programma is dit keer een ‘wensconcert’. Bij dit concert is namelijk het publiek de programmasamensteller, en mag kiezen uit het muzikale repertoire dat David en Sytse in de loop van 25 jaar hebben opgebouwd. Het belooft dus een feestje te worden.

 

Muzikale middag in de rozentuin

Het programma begint om 14:00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 25,00, inclusief consumptie. Bij slecht weer gaat het feest niet door. Ook in de rozentuin is het aantal plaatsen helaas zeer beperkt in verband met de rozenperken en de coronaregels die afstand afdwingen, ondanks de open lucht. Als u er graag bij wilt zijn, meld u dan zo snel mogelijk aan via info@vriendenvanberbice.nl. U krijgt hierna bevestiging plus details over de betaling. Concertlocatie: Leidseweg 221 in Voorschoten. Geen parkeergelegenheid. Voor actuele informatie over de concerten en andere evenementen die door de Vrienden van Berbice worden georganiseerd: www.vriendenvanberbice.nl.

 

De Vrienden van Berbice zijn begin 2016 opgericht met als doel het organiseren van culturele activiteiten en het werven van Vrienden, die Berbice een warm hart toedragen en willen helpen om de buitenplaats weer in oude luister te herstellen. Alle eventuele opbrengsten van de culturele activiteiten komen ten goede aan Berbice.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling