Kerst vier je bij het muZIEum! (23 december t/m 7 januari) 

In de kerstvakantie ervaar je bij het muZIEum hoe de feestelijke sfeer rondom de Kerst wordt ervaren als je blind of slechtziend bent. Ga op zoek naar de gouden kerstbal of bereid een kerstavond voor in het donker. Het gehele muZIEum is in kerstsferen te bewonderen en ook het horeca-assortiment is uitgebreid met feestelijke lekkernijen.  

Kerstbuilding
Voordat je het door hebt is het alweer kerst. Dat betekent gezelligheid met de familie, lekker eten en veel cadeautjes. De hele familie komt langs voor het kerstdiner, maar alles moet nog worden klaargezet. En daar hebben we jouw hulp bij nodig! 

Deze kerstvakantie is er een unieke beleving waar je in het donker als team moet samenwerken. Onder leiding van een blinde of slechtziende gids ervaar je hoe je een kerstavond voorbereidt als je geheel blind bent. Voor iedereen vanaf 8 jaar! Meer informatie vind je op muzieum.nl/kerstvakantie 

Belevingen
In de donkerbelevingen staan alle zintuigen, behalve zicht, op scherp. Ook is er in het donker een gouden kerstbal verstopt, degene die deze vindt krijgt een prijsje! De buitenbeleving, Expeditie ribbelroute, leidt je door het sfeervolle stadscentrum van Nijmegen waar door middel van een virtualrealitybril oogaandoeningen worden gesimuleerd. Zie je dan nog wel de prachtige kerstversieringen? Beide belevingen worden geleid door een blinde of slechtziende gids, die onderweg zijn (winterse) ervaringen deelt. 

Doe-plein
Het interactieve doe-plein zal in winterse sferen te bewonderen zijn met natuurlijk een kerstboom, kerstlichtjes en kerstslingers. Hier kan je alles leren over wat je allemaal kan zien met behulp van je andere zintuigen. Voelen, ruiken en horen staan hierin centraal. Het horeca-assortiment wordt uitgebreid met winterse lekkernijen zoals warme chocolademelk, kerstkransjes en oliebollen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling